promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási magyar sikerekkel végződött a 2019-es Spartathlon – videók
Borítókép:  Sparta Photography Club
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddig csak Bogár Jánosnak sikerült megnyernie a legendás görögországi Spartathlont, mégpedig 1991-ben.

Huszonnyolc év után újra magyar győzelm született a világ egyik legnehezebb futóversenyén, az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres ultafutáson. Ezt a távot a második Spartathlonján induló Bódis Tamás nyerte magabiztosan, 23 óra 28 perc 37 másodperces idővel.

A második helyre Csécsei Zoltán futott be, ő 24:15:54-es idővel teljesítette a távot.

A beszámolók szerint Bódis Tamás óvatosan kezdte a versenyt, az első és második ellenőrző ponton is negyed órás hátrányban volt a vezető Radek Brunner és Itagaki Tacuja mögött. A vízválasztónak számító Korinthuszi csatornánál már csak két perccel volt lemaradva a vezető japán mögött, míg Csécsei Zoltán is jól haladt, hiszen nyolcadikként ért át a csatornán.

A táv felénél Bódis átvette a vezetést, és három perces előnybe került, Csécsei az ötödik helyre lépett fel, fél órás hátránnyal a vezető magyar mögött.

Bódis fokozatosan növelte előnyét, Csécsei is magabiztosan haladt, és már az ötödik helyen is egy magyar futót találtunk, Simonyi Balázs személyében. Végül annyiban módosult a sorrend, hogy Csécsei Zoltán még egy helyet tudott javítani pozícióján, így kettős magyar siker született.

Ez a második magyar győzelem a verseny történelmében, de ezzel még nem volt vég.

Hiszen nők mezőnyében is magyar győzelem született, hiszen Maráz Zsuzsanna 27:15:12-es idővel elsőként ért Leonidasz király szobrához.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás