Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gyatra első félidő után hengerelt a magyar női kézilabda-válogatott

Gyatra első félidő után hengerelt a magyar női kézilabda-válogatott

Sport & Szabadidő

Gyatra első félidő után hengerelt a magyar női kézilabda-válogatott

Sport & Szabadidő

TK 21:30

A magyar női kézilabda-válogatott 33-19-re legyőzte Litvániát a jövő decemberi Európa-bajnokság selejtezősorozatának első fordulójában, szerdán Érden.

A kezdés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség a kivetítőn egy kisfilmmel emlékezett a Nemzeti Sport szakírójára, a júliusban autóbalesetben elhunyt Simon Józsefre.

A magyar válogatott játékából eleinte hiányzott a kellő lendület és átütőerő, majd a 18. percet követően két 4-0-s sorozattal a maguk javára tudták fordítani az eredményt, és ekkor már megmutatkozott a két csapat közötti tudáskülönbség, olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Janurik Kinga az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is remekül védett, a junior világbajnok Klujber Katrin pedig a gólszerzésben jeleskedett, így folyamatosan növelte előnyét a magyar válogatott. Először a 39. percben alakult ki tízgólos különbség, melyet Kim Rasmussen lányai a hajrában tovább növeltek, és remek védekezésüknek köszönhetően a második felvonásban csupán hét gólt kaptak.

A jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki.

Ez volt idén az utolsó hazai mérkőzése a magyar csapatnak, amely a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt a Koreai Köztársaságban vesz részt felkészülési tornán.

Borítókép: óvizi Petra (b) és Tomori Zsuzsanna (j), középen a litván Greta Kavaliauskaite női kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, a Magyarország–Litvánia összecsapáson az Érd Arénában 2019. szeptember 25-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt