promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ansu Fati varázsolt, szűkösen nyert a Barcelona
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Barcelona hazai pályán 2-1-re nyert a Villareal ellen Griezmann és Arthur góljaival.

A Barcelona-Villareal La Liga hétközi forduló tanulsága a következő: ha nincs Messi, akadozik a gépezet. Pesze, ez önmagában nem újdonság, ugyanakkor egy mérkőzésen, főképp támadásban a kettősséget különösen érdemes megfigyelni.

A találkozó első félidejének végén ugyanis az argentin támadó megsérült, így a második félidőre már nem jött ki. Helyére Dembélé érkezett. S, hogy a mi különbség? Messi a kapocs, a támadásépítéseknél a tekintetek őt keresik, rajta keresztül folyik a támadások döntő százaléka. Ha nincs, ritka a váratlan megoldás, több a kiszámítható. Aki ennek azért többnyire ellent mondott megmozdulásaival az Ansu Fati, aki a pályán töltött 12 perce alatt megmutatta, nem véletlenül tartják csodatininek

De azért Arthur góljáról is érdemes megemlékezni:

Ami ellenben egyik félidőben sem változott, az az, hogy a Barcelona védekezése főleg a támadásból a védekezésbe történő visszarendezésnél – finoman szólva is – hagy kívánni valót maga után. A Villareal rendre, nyomás alatt ki tudta hozni a labdát, ám az utolsó passzok nem mindig sikerültek. Ennek és a kapu előtti pontatlanságnak köszönhető, hogy az első félidőben kialakuló 2-1-es állás a végére nem változott.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás