promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megelőzte Messit, Zsóri Dánielé a Puskás-díj!
Borítókép:  Zsóri Dániel a díj átvételekor. Forrás: AFP/Marco Bertorello
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zsóri Dániel még a Debrecen labdarúgójáként lőtte ezt a fantasztikus gólt a Ferencváros hálójába. A FIFA díjátadóján Lionel Messi lett a legjobb férfi labdarúgó.

A milánói Scalában rendezték a FIFA The Best gáláját, amelynek keretében átadták a legszebb gólnak járó Puskás-díjat. A legszebb három találat közé Zsóri Dániel, Lionel Messi és Juan Fernando Quintero találata jutott. A szavazatok alapján a magyar labdarúgó kapta a Puskás-díjat!

„A Csorba István ötlete nyomán alapított, a Nemzeti Sport akkori újságírója, jelenlegi főszerkesztője, Szöllősi György, majd Sepp Blatter FIFA-elnök által felkarolt, 2009 októberében a felcsúti Puskás Akadémián bejelentett Puskás-díjat még abban az évben, tíz éve adták át először. Az első győztes Cristiano Ronaldo volt, aki akkor még a Manchester United játékosaként a Porto elleni Bajnokok Ligája-meccsen csaknem negyven méterről szerzett góljával érdemelte ki a trófeát. A díj tízéves története során Zsóri Dániel az első magyar jelölt annak a gólnak köszönhetően, amely megfelelt az elismerés három fő feltételének: egyrészt gyönyörű volt, másrészt nem az ellenfél hibájából, netán szerencsével született, harmadrészt a gólszerző nem tanúsított sportszerűtlen magatartást a meccsen. Azok után, hogy a szurkolók egy tízes listából megszavazták, melyik három gólt találják a legszebbnek, a FIFA-legendák szakértői bizottsága döntött”

– olvasható az NSO-n.

A gála utolsó részén díjazták a legjobb férfi labdarúgót. A három jelölt Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Virgil van Dijk volt. Végül a szavazatok alapján az FC Barcelona csapatkapitánya, Lionel Messi lett a győztes.

Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo – sérülésre hivatkozva – nem jelent meg a rendezvényen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás