Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hiába lépett pályra Messi és Fati, megint belenézett a pofonba a Barcelona – videó

Hiába lépett pályra Messi és Fati, megint belenézett a pofonba a Barcelona – videó

Sport & Szabadidő

Hiába lépett pályra Messi és Fati, megint belenézett a pofonba a Barcelona – videó

Sport & Szabadidő

TK 00:00

A Granada a Barcelona legyőzésével a tabella élére ugrott.

Se Lionel Messit, se Ansu Fatit nem találtuk a Barcelona kezdőcsapatában a Granada elleni mérkőzésen. Jordi Alba sérült volt, így a nyáron szerződtett Junior Firpo foglalta el a bal védő pozícióját.

Utólag valószínűleg azt mondják a Barca-drukkerei, hogy bár ne tette volna: már a 2. percben ügyetlenkedett Firmo, a megszerzett labdával támadást vezetett a Granada, a lövés pedig Gerard Piquén megpattant, így pont jó lett a hosszú érkező Ramon Azeeznek, akinek nem okozott gondott a kapuba fejelni a lasztit.

Ebben az idényben nem igazán találja még a játékát a Barcelona, ám a Granada ellen, az előző meccsekhez képest is gyengébben futballozott az első félidőben. Kapura semmi veszélyt nem jelentett a katalán sztárcsapat, ellenfele pedig tökéletesen megvalósította azt a taktikát, ami üdvözítő lehet egy sztárjátékosokat felvonultató együttes ellen. Sőt, a hazaiak néha-néha még az ellenfél kapujához is felértek

A játék képe alapján egyáltalán nem volt meglepő, hogy a második félidőre már a pályán találta magát Ansu Fati, és Lionel Messi is. Ezzel természetesen támadóbb lett a Barcelona, ám a csereként érkező Arturo Vidal kezezett a saját tizenhatosán belül, a jogos büntetőt értékesítette Álvaro Vadillo. A mérkőzés utolsó negyedében csak szenvedtek a Barca-játékosok. Feltűnő volt, hogy Lionel Messi és Luis Suárez sokkal gyakrabban passzol Ansu Fatinak, mint Antoine Griezmannak. Az eredmény nem is változott.

A Barcelona az elmúlt nyolc idegenbeli mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, míg a Granada – hatalmas meglepetésre – (valószínűleg ideiglenesen) vezeti a spanyol pontvadászatot.

A katalán szurkolók számára idegességre adhat okot Luis Suárez mérkőzés utáni mondata:

„Aggasztó ez a vereség számunkra.”

Borítókép: a lehajtott fejű Lionel Messi. Forrás: AFP/Jorge Guerrero