promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába lépett pályra Messi és Fati, megint belenézett a pofonba a Barcelona – videó
Borítókép:  a lehajtott fejű Lionel Messi. Forrás: AFP/Jorge Guerrero
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Granada a Barcelona legyőzésével a tabella élére ugrott.

Se Lionel Messit, se Ansu Fatit nem találtuk a Barcelona kezdőcsapatában a Granada elleni mérkőzésen. Jordi Alba sérült volt, így a nyáron szerződtett Junior Firpo foglalta el a bal védő pozícióját.

Utólag valószínűleg azt mondják a Barca-drukkerei, hogy bár ne tette volna: már a 2. percben ügyetlenkedett Firmo, a megszerzett labdával támadást vezetett a Granada, a lövés pedig Gerard Piquén megpattant, így pont jó lett a hosszú érkező Ramon Azeeznek, akinek nem okozott gondott a kapuba fejelni a lasztit.

Ebben az idényben nem igazán találja még a játékát a Barcelona, ám a Granada ellen, az előző meccsekhez képest is gyengébben futballozott az első félidőben. Kapura semmi veszélyt nem jelentett a katalán sztárcsapat, ellenfele pedig tökéletesen megvalósította azt a taktikát, ami üdvözítő lehet egy sztárjátékosokat felvonultató együttes ellen. Sőt, a hazaiak néha-néha még az ellenfél kapujához is felértek

A játék képe alapján egyáltalán nem volt meglepő, hogy a második félidőre már a pályán találta magát Ansu Fati, és Lionel Messi is. Ezzel természetesen támadóbb lett a Barcelona, ám a csereként érkező Arturo Vidal kezezett a saját tizenhatosán belül, a jogos büntetőt értékesítette Álvaro Vadillo. A mérkőzés utolsó negyedében csak szenvedtek a Barca-játékosok. Feltűnő volt, hogy Lionel Messi és Luis Suárez sokkal gyakrabban passzol Ansu Fatinak, mint Antoine Griezmannak. Az eredmény nem is változott.

[[galeria]]

A Barcelona az elmúlt nyolc idegenbeli mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, míg a Granada – hatalmas meglepetésre – (valószínűleg ideiglenesen) vezeti a spanyol pontvadászatot.

A katalán szurkolók számára idegességre adhat okot Luis Suárez mérkőzés utáni mondata:

„Aggasztó ez a vereség számunkra.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás