promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Csak úgy lehet megállítani Lukakut, ha adsz neki tíz banánt”
Borítókép:  GIUSEPPE COTTINI / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kirúgtak egy olasz futballszakértőt, mert azt találta mondani, hogy az Inter játékosát, Romelu Lukakut, úgy lehet megállítani, ha ad neki az ember tíz banánt.

Már három forduló lement a Serie A-ból, és az Internazionale eddig hibátlan. A csapat remek szereplésében kiemelkedő érdeme van a nyáron a Manchester Unitedtől igazolt Romelu Lukakunak. A támadó eddig két gólt lőtt, és teljesítménye igen meggyőző. Ezt jelezte az olasz futballszakérő, Luciano Passirani is a TopCalcio24 adásában, az Inter legutóbbi, Udinese elleni 1-0-s győzelme után.

„Nem látok hozzá hasonló játékost más olasz csapatban. Ő az egyik legerősebb játékos, ikertestvére az Atalanta játékosának, Zapatának”

– fogalmazott Passirani a Guardian szerint. Majd rátett még egy lapáttal.

„Olyan kiemelkedő képessége van, ami másnak nincs. Gólt rúg, és magával ragadja csapattársait. Egy az egyben életveszélyes. Az egyetlen módja, hogy megállítsd őt, az az, ha adsz neki tíz banánt.”

A 80 éves szakértőtől rasszista megnyilvánulása miatt rögtön megváltak.

„Mr. Passirani 80 éves és Lukaku dicséretére egy olyan hasonlatot használt, amely rasszizmusként hatott. Ez a mondat a pillanatnyi érthetőség teljes hiányáról tanúskodott, s az ilyen hibákat nem tolerálhatjuk, még akkor sem, ha pillanatnyi volt”

– fogalmazott a programigazgató, Fabio Ravezzani.

És így a végére azért jeleznénk, ilyen jellegű megszólalások nemcsak Olaszországban történnek...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás