promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a Bajnokok Ligája top 10 csapata
Borítókép:  UEFA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sziklai Attila kollégánk BL erősorrendet csinált. Ha valaki felemeli a végén a BL-trófeát, akkor az közülük lesz az egyik.

Kedden már indul a Bajnokok Ligája a csoportkörökkel, ahol rengeteg remek összecsapás vár minket. Olyan meccsekkel indul az első kör, mint a Dortmund – Barcelona, PSG – Real Madrid, Chelsea – Valencia, de a címvédő Liverpool sem egyszerű ellenfélhez látogat a Napoli személyében.

Utóbbi persze nem fért be a top 10-be, de lássuk azt a bizonyos erősorrendet.

10., Atletico Madrid - Bár Griezmann helyére érkezett Joao Felix, de távozott Godín és Lucas Hernandez is. Ráadásul a Juventus mögött, alighanem a 2. hely jut majd Simeone csapatának. A nyolc közé kerülés lehet a reális cél.

9., Tottenham Hotspur - A tavalyi döntős együtt tudta tartani keretét, sőt, erősíteni is képes volt, amivel újra jó esély kínálkozhat arra, hogy nagyot gurítson a Kane vezette Spurs, de a döntő ezúttal már távolinak tűnik.

8., Borussia Dortmund - Piszokul tehetséges a csapat, de nagyon rutintalan is. Ez pedig a kieséses szakaszban sokat számíthat. A Dortmund négyese ráadásul a legkeményebb. Sokkal inkább egy negyeddöntőért mehet Sanchoék harca.

7., PSG - A párizsiak minőségi húzásokat ejtettek meg a középpályára, Icardival pedig a támadósorba is egy nagyon erős kaliber csatlakozott a klubhoz. Talán Neymar és Mbappé utolsó éve ez piros-kékben. Most kell és lehet valós eredményt elérni nemzetközi porondon.

6., Bayern München - A bajorok végül kölcsönökkel oldották meg a szélsőkrízist, de ha a középpálya egészséges marad és az újdonsült védőigazolások is beválnak, akkor idén okozhatnak meglepetést a németek. Egy elődöntő mindenképpen benne lehet az idei szereplésben.

5., Real Madrid - Egyelőre nem túl biztató Zidane nyitánya, de az új szerzemények formába lendülése, a megfelelő játékrendszer megtalálása és a jól megszokott BL magic miatt nem írnám le a madridiak esélyeit.

4., Liverpool - A címvédő sansza nem kicsi az újabb győzelemre, de idén könnyen lehet, hogy most már tényleg a Premier League kerül a fókuszba. A Pool elkövetkezendő 2-3 éve viszont nagyon sok szépet tartogathat a vörösök rajongóinak.

3., Manchester City - Guardiola csak akkor nyerhet újra BL-t, ha legyőzi az átkot, és ha De Bruyne egészséges marad, továbbá Agüero továbbra is csúcsformában püföli az ellenfelek kapuját. Az elszántság viszont ezerrel tombolhat a kékekben.

2., Juventus - A torinóiak valószínűleg újra bajnokok lesznek, de fel kell tenniük a koronát a fejükre, ez pedig csak a Bajnokok Ligája sikerrel lehetséges. Ramsey, de Ligt, Rabiot és a borzasztóan széles keret minden esélyt felkínál erre. És van egy bizonyos CR is...

1., Barcelona - Ha Messi tartja a formáját, Griezmann csatlakozik az első sor klasszisához, de Jong pedig felveszi a ritmust, akkor idén is a Barcelona a legesélyesebb. A védelemben akadnak kérdőjelek, de a katalánok nagyjából Patriots szinten szokták vezetni az ilyen típusú listákat a szezon elején. Hiába, a GOAT, az GOAT.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás