promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fiatalok elvitték a show-t a Barcelona meccsén – videó
Borítókép:  Ansu Fati a Barcelona–Valencia mérkőzésen. Forrás:AFP/Pau Barrena
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lionel Messi hiányában is magabiztos győzelmet aratott a Barcelona a Valencia ellen.

A Valencia úgy érkezett Barcelonába, hogy három nappal ezelőtt a tulajdonos edzőt váltott, és kirúgta Marcelinho-t. A szakember két napja sajtótájékoztatón mondta el véleményét: szerinte a klub vezetője azért bocsátotta el, mert tavaly megnyerték a Király Kupát. Marcelinho azt állította, hogy a valenciai vezető azt akarta, hogy engedjék el a kupát, és koncentráljanak a Bajnokok Ligáját jelentő helyekre. A sors fintora, hogy a kupában a győzelem, és a BL-részvétel is összejött, ám Marcelinho alól kihúzták a kispadot.

A Barcelona nincs éppen bombaformában, hiszen három meccs után csak négy pont állt a neve mellett, és legnagyobb sztárja, Lionel Messi is sérüléssel bajlódik.

Ennek ellenére még tíz perc sem telt el a meccsről, amikor két fiatal labdarúgónak köszönhetően már kettővel ment a hazai csapat. Előbb De Jong adott gólpasszt Ansu Fati-nak, majd a tizenhat éves játékos adta vissza a kölcsönt a holland labdarúgónak. Úgy tűnt, hogy ezzel meg is elégszik a Barca, ám fokozatosan a Valencia is megérkezett a mérkőzésbe, és Gameiro révén szépíteni tudott – hosszas huzavona után, mert a videóbíró nem tudta eldönteni, hogy a találatot megelőzően lesen állt a Valencia csatára vagy sem.

A második félidőt is támadólag kezdték a vendégek, ám a Barca klasszisai gyorsan eldöntötték a lényegi kérdéseket. Előbb Antoine Griezmann lövése pattant meg az ellenfél kapusán, és Gerard Pique reagált a leggyorsabban (3-1). Majd a csereként pályára lépő, és a második labdaérintésével gólt szerző Luis Suárez nyugtatta meg a kedélyeket. Az uruguayi annyira belelendült, hogy a mérkőzés végén megrúgta csapata ötödik, önmaga második gólját.

[[galeria]]

Ám, hogy ne jó szájízzel hagyják el a stadiont a Barca drukkerei, arról Ter Stegen és Piqué gondoskodott: egy lapos passznál nem értették meg egymást, így Maxi Gomez góljával ért véget a mérkőzés.

Barcelona – Valencia 5-2

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás