promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bayern München nem bírt Gulácsi Péterékkel – videó
Borítókép:  Gulácsi Péter egyik védése az RB Leipzig – Bayern München mérkőzésen. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RB Leipzig és a Bayern München is veretlen volt a Bundesliga 2019-2020-as szezonjában.

A Bayern München jól kezdte a mérkőzést, hiszen Thomas Müller a saját térfeléről jól ugratta ki Robert Lewandowskit, a lengyel támadó pedig meg sem állt a tizenhatosig, majd okosan elgurította Gulácsi Péter mellett.

A továbbiakban okosan tartotta a labdát a bajor sztárcsapat, és sorra dolgozta ki a helyzeteket, ám a lipcseiek védelme mindegyiket hatástalanította. Aztán a 37. percben büntetőt ítélt a játékvezető a bajor csapat javára, ám jött a VAR, és a videó megtekintése után a spori megváltoztatta saját döntését.

Mindenki a félidő végét várta, amikor a Bayern védői csak szabálytalanul tudták megállítani a dán Yussuf Poulsent a tizenhatoson belül, így jött az egyértelmű büntető. A megítélt tizit Emil Forsberg erősen és higgadtan lőtte. 1-1-gyel mehettek félidőre a felek.

[[galeria]]

A második félidőben a hazaiakat letámadása meg is hozta az eredményt, ám a lipcseiek próbálkozásait hatástalanították a bajorok védői. Az egyik leglátványosabb az volt, amikor Marcel Sabitzer jó harminc méterről vette célba Manuel Neuer kapuját: a német válogatott hálóőre elindult jobbra, ám csak egy visszanyúlással sikerült hárítania.

Aztán Gulácsi – sajtóhírek szerint hamarosan meghosszabbítja 2022-ben lejáró szerződését – is bemutatta, hogy miért tartják a Bundesliga egyik legjobb kapusának: Coman lövését ütötte kapufára.

Több gól nem esett, de ez csak annak köszönhető, hogy a bajorok védőjének Sülének a fejese centikkel kerülte el a kapufát a 92. perc végén.

RB Leipzig – Bayern München 1-1

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás