promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossi: Ha van istene a futballnak, akkor vissza kell fizetnie valamit a magyaroknak
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Groupama Arénában 2–1-es vereséget szenvedtünk a szlovák válogatottól az Eb-selejtezőn.

[[adv]]

A magyar szurkolók

„Az Európa-bajnokság előttetek, a fekete sereg mögöttetek”

kiírással köszöntötték a hazai válogatottat, egyúttal arany-fekete háttérben úszva kifeszítettek egy hatalmas molinót, amely Mátyás királyt ábrázolta lovon ülve. A másik nemzet himnuszát mindkét tábor kifütyülte.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, és Dzsudzsák passza után azonban Kleinheisler nem találta el jól a labdát – nagy helyzet volt. Ezután sorra jöttek a veszélyes akciók, próbálkozott Sallai, Szoboszlai és Szalai is, de Dubravka mindig hárítani tudott.

A túloldalon Satka szerzett egy lesgólt, ami jelezte, hogy a védekezésre is figyelni kell. A magyar mezőnyfölény állandósult, a szlovákok már a saját térfelükön sem tudták megtartani a labdát, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Amennyire jól telt az első félidő harminc percre, annyira gyászos lett a vége: a szlovákok felbátorodtak, és ha már nekiveselkedtek, akkor az első helyzetüket értékesíteni is tudták – a visszajátszások alapján lesállás előzte meg Hamsík beadását.

A második félidőt megnyomta a magyar csapat, aminek köszönhetően Szoboszlai – szabadrúgásból – meg is szerezte első válogatottbeli gólját. Érezhetően belelkesült a hazai válogatott, ám egy védelmi megingást azonnal kihasználtak a szlovákok, és újra előnybe kerültek. Szoboszlai és Sallai vezérletével újra nekigyűrkőzött a magyar csapat, ám Dubravka többször is remekül mentett, a védekezés azonban felpuhult, a vendégek veszélyes megindulásokat vezethettek. Gulácsi azonban állta a sarat, és az eredmény nem változott. Az utolsó negyedórára látványosan elfáradt a magyar válogatott, így egy-két villanást kivéve, nem volt arra esélye, hogy megszerezze legalább az egy pontot.

A lefújás után még Baráth kapott egy piros lapot, így Nagy Ádám mellett, aki második sárgáját kapta a sorozatban, ő sem játszhat októberben Horvátország vendégeként.

„A játékosokat elismerés illeti, mert legalább olyan jól futballoztunk mint a szlovákok, talán jobban is, mert több lehetőségünk volt, de ellenfelünk nagyobb százalékban használta ki azokat. Pont azt a két mérkőzést vesztettük el, amelyet a leginkább vártunk és amelyet leginkább meg akartunk nyerni”

– mondta Marco Rossi, aki megemlítette, nem először éri hátrány csapatát a játékvezető által, példaként az első szlovák gólt említette, amelyet szerinte lesállás előzött meg.

Rossi szerint nincs minden elveszve az Eb-részvételt illetően, hiába látják ma sötétebben az esélyeket játékosaival együtt. Úgy vélte, bravúros teljesítményre lesz szükség Horvátországban és Walesben is, de Azerbajdzsán is megmutatta, hogy ellene is teljes koncentrációra lesz szükség. Hozzátette, ha van istene a futballnak, akkor vissza kell fizetnie valamit a magyar csapatnak a hátralévő mérkőzéseken, írja a távirati iroda.

„Sikerült olyan mérkőzést játszani, amikor senkiben sem maradhatott hiányérzet, mert ez egy kifejezetten jó és élvezetes meccs volt, amelyet megnyertünk. Sokkal pontosabban és türelmesebben játszottunk, mint három napja Horvátország ellen, de a sikerhez némi szerencse, jó védekezés és Dubravka kapus kiváló teljesítménye is kellett”

– értékelt Pavel Hapal, aki szerint csapata motivációjához és hangulatához hozzájárult, hogy a magyarok ellen készültek, mert tudták, hogy felfokozott hangulat lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás