Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Djokovicot kifütyülte a US Open közönsége – mutatjuk

Djokovicot kifütyülte a US Open közönsége – mutatjuk

Sport & Szabadidő

Djokovicot kifütyülte a US Open közönsége – mutatjuk

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 09:20

A világelső feladta a nyolcaddöntőt Stan Wawrinka ellen.

Az esti sávba tették Djokovic és Wawrinka meccsét, ami nálunk hajnalban vette kezdetét, és jóval reggel 5 óra előtt be is fejeződött. Pedig ha a szerb világelsőnek nem jön újra elő a vállproblémája, akkor még lehet a reggelinél is élvezhették volna páran a mérkőzést, mert egy kemény ötszettes küzdelembe torkollott volna ez az egész.

Djokovic az elején még teljesen egészségesnek tűnt, mindenhol azt nyilatkozták, hogy a bal válla rendbe jött, játékra kész. Ha ez a probléma a harmadik szettre elő is jött, semmit nem von le Wawrinka érdemeiből, aki zseniálisan játszott az első két szettben, amit meg is nyert 6-4, 7-5-re.

A második szett már csak 2-1-ig ment, ami után a svájci adogatott volna, de a címvédő feladta a mérkőzést, mert úgy érezte, így már felesleges kínoznia magát.

A közönség füttyszóval búcsúztatta a szerbet, akik szerint ez csak egy gyenge kifogás volt, hogy ne játssza végig a meccset. Így az egymás elleni mérlegükbe Wawrinkánál nem is kerülhet be győzelemként a mai összecsapás.

„Az ember nem így akarja befejezni a meccset. Sajnálom Djokovicot, nagyon jó barátom, de magas szintű teniszt játszottam ma, így örülök, hogy én jutottam tovább”

– nyilatkozta a meccs után a svájci, akinek az orosz Medvedev lesz az ellenfele a negyeddöntőben.

Innentől Nadal, Federer, és persze ha továbbra is ilyen formában játszik, akkor Wawrinka a US Open favoritja.

Borítókép: DOMINICK REUTER / AFP