Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brutális baleset után meghalt a fiatal F2-es pilóta – videó

Brutális baleset után meghalt a fiatal F2-es pilóta – videó

Sport & Szabadidő

Brutális baleset után meghalt a fiatal F2-es pilóta – videó

Sport & Szabadidő

TK 21:21

Az F2-t a Forma-1 egyik betétsorozataként rendezték meg a belgiumi Spában.

A Spa-Francorchamp-ban lévő pálya a világ egyik leggyorsabb és legveszélyesebb versenypályája, míg az Eau Rouge a leghíresebb kanyarja.

Az F2-es verseny második körében a francia Anthoine Hubert előbb az Eau Rouge-ban nekicsapódott a gumifalnak, majd a pálya felé sodródó autójába teljes sebességgel belerohant Juan Manuel Correa versenyautója, ennke következtében Hubert autója kettétört. A balesetbe még belekeveredett Giuliano Alesi, Ralph Boschunk és Marino Sato.

A futamot piros zászlóval azonnal félbeszakították, és nem is indították újra. A baleset olyan súlyos volt, hogy nem is ismételték meg a TV-ben.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 22 éves Anthoine Hubert életét nem tudták megmenteni, még a pályán belehalt a sérüléseibe.

Az 1996. szeptember 22-én született versenyző profi pályafutása 2013-ban kezdődött, első évében rögtön meg is nyerte a francia F4-es bajnokságot. Ezt követően versenyzett a Formula–3-ban, majd 2018-ban megnyerte a GP3-as bajnokságot. A Formula–2-ben a BWT Arden csapatában 2019-ben debütált, két versenyt pedig meg is nyert: Monacóban és Franciaországban intették le elsőként.

Az F2-ben legutóbb éppen tíz éve, 2009-ben történt halálos baleset, akkor a Formula–1-es világbajnok John Surtees fia, Henry Surtees halt bele a fejsérülésébe, miután fejen találta egy leszakadó kerék – írja az NSO.

Borítókép: Anthoine Hubert. Forrás: AFP