Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Európa-liga: ki-ki meccsre kényszerítette litván ellenfele a Ferencvárost

Európa-liga: ki-ki meccsre kényszerítette litván ellenfele a Ferencvárost

Sport & Szabadidő

Európa-liga: ki-ki meccsre kényszerítette litván ellenfele a Ferencvárost

Sport & Szabadidő

TK 21:21

Litvániában, a Suduva vendégeként lépett pályára a Ferenváros az Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

Azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, vagyis a litván bajnok, két helyzettel is jelezte, hogy nem ijedt meg a Ferencvárostól. Azonban az FTC gyorsan összekapta magát, kiegyenlítetté tette a mérkőzést, sőt labdabirtoklásban is ellenfele fölé nőtt. A budapesti zöld-fehérek jól szűrték meg ellenfelük akcióit, így a Suduva nem igazán nem jutott el Dibusz Dénes kapujáig. A Ferencváros támadóiból azonban hiányzott a kreativitás, így nem is születhetett gól a szünetig.

A második félidő elejét megnyomta az FTC, Heister veszélyes lövését védeni tudta a litvánok kapusa. Az idő előrehaladtával a helyzetek elmaradtak, mert a hazaiak szervezetten védekeztek, ám ezzel egyidejűleg a támadójátékra már nem futotta az FK Suduva erejéből.

Az utolsó tizenöt percben felgyorsította az iramot a Ferencváros, meg akarta szerezni a győztes gólt, még helyzetei is akadtak, ám a hazaiak kapusának nem kellett bravúrt bemutatni.

Így a magyar és a litván bajnok jövő csütörtökön 20 órától, egy ki-ki meccsen döntheti el, hogy melyikük folytathatja az Európa-liga főtábláján. A Suduvának még sohasem, a Ferencvárosnak tizenöt éve jött össze ez a bravúr.

Borítókép: Marcel Heister harcol meg litván ellenfelével. Forrás: fradi.hu

Európa-liga, selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Suduva (litván)–Ferencváros 0-0

Marijampole, 6000 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)
sárga lap: Zivanovic (87.)

Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Matulevicius, Verbickas, Topcagic (Vezevicius, 92.) – Renan (E. Jankauskas, 78.), Tadic (Gotal, 70.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Nguen (Bőle, 87.), Sigér, Skvarka (Varga, 76.), Haratin, Zubkov – Boli (Priskin, 67.)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria