promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Manchester United felpofozta a Chelsea-t - videó
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alaposan elverte az Európa-liga győztes Chelsea-t hazai pályán a Manchester United a Premier League-nyitányon. Rashford duplázott. Videó!

[[adv]]

A világ legdrágább védőjével, Harry Maguire-rel a kezdőben lépett pályára a Manchester United a Chelsea ellen a Premier League első fordulójában, vasárnap. Az előző kiírásban hatodik helyen végzett csapat az Európa-liga győztes Chelsea-t fogadta. A kispadokon két Bajnokok Ligája, kilenc bajnoki és hat FA-kupa trófea fogalt helyet, ha csak a két tréner, Ole Gunnar Solskjaer és Frank Lampard pedigréjét vesszük számba.

Rashford kiharcolt egy tizenegyest az első félidőben, s be is lőtte, az Opta Joe pedig kiszámolta, hogy 279 meccs óta veretlen azokon a hazai meccseken a United, melyeken vezetést szerzett. Vagyis több mint 10 éve nem kapott ki, ha ő lőtte az első gólt.

A Chelsea akár vezethetett is volna, ha Abraham és Emerson a kapufa és a léc forgácsolása helyett gólt lő.

Ehelyett viszont a 65. és a 67. perc között eldöntötte a meccset Martial és Rashford két gyors kontrából szerzett góllal. A harmadik előtt Pogba zseniális, 30 méteres indította Rashfordot. Hiába birtokolta a labdát a Chelsea, négy kaput eltaláló lövésből háromszor zörgette meg a hálót a ManU.

Aztán Pogba egy újabb robogás végén kiosztott még egy gólpasszt a villánléptű Daniel James-nek is. A walesi támadó a magyar válogatott ellen is megcsillogtatta időnként a tudását, a másodosztályú Swansea-tól érkezve első tétmeccsén betalált. 

Az MU-szurkolók álmukban sem gondolták volna, hogy a tavalyi, teljes egészét véve szenvedős idény után ilyen álomszerű rajtot vesz csapatuk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás