promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zagreb-Fradi: 1-1 – sokat ígérő eredménnyel jöhet haza az FTC
Borítókép:  Facebook/FTC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sigér Dávid első nemzetközi porondon szerzett góljával remek eredményt ért el a Ferencváros a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligája 3. fordulójának odavágóján. Még a Barca-nevelés Olmo remek gólja sem fáj így annyira. 

[[adv]]

A Ferencvárosnak eddig nem volt rossz sorsolása a Bajnokok Ligájában: a Ludogorec keményebb diónak tűnt, de simán verte a Fradi, míg a Valetta nem jelentett gondot. A harmadik fordulóban a horvát kirakatcsapat Dinamo Zagrebbe botlottak a zöldek, mely eddigi hat tétmeccsén a szezonban 15 gólt lőtt, s egyet kapott.

A Fradit egy 1000-1500 fős tábor kísérte el a Maksimir Stadionba, mely rendkívül foghíjas volt. Sokan ott is nyaralnak még, s a Fradi sem egy Arsenal egyelőre, nem vonzott sok nézőt a mérkőzés. 

Így vonultak Zágrábban a fradisták: 

A horvátok és az FTC is 4-3-3-as felállásban kezdték a találkozót, a hazaiak aktívak voltak a kezdéstől. Akitől igazán lehetett tartani, beváltotta hírnevét. A spanyol Dani Olmo egy jó passz után kiosztott egy kötényt Sigérnek a büntetőterületen belül, majd ballal a hosszúba lőtt. Pazar találat volt.

Olmo 9 éves kora óta pallérozódott a Barca akadémiáján, a La Masián, aztán 2014-ben Zágrábba távozott, ahol valósággal fickándozik. 2018-ban és 2019-ben is az év játékosa lett a horvát ligában, a spanyol U-21-es csapattal pedig időközben Európa-bajnokságot nyert. Teljesítménye miatt olyan hírek terjedtek el a spanyol médiában, hogy már Grabar-Kitarovic horvát elnököt győzködi Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány, hogy honosítsa a támadó középpályást. Utóbb kiderült, ez csak kacsa volt, horvát újságírók terjesztették el. A lényeg, hogy egy fantasztikus képességű futballistáról van szó.

A Ferencváros sok vizet nem zavart az első félidőben, pár távoli lövésre futotta tőle, támadói passzívak voltak, és nehezen lehetett megjátszani őket. A széleken Lovrencsicstől vagy Heistertől nem záporoztak a beadások, gyengén támadott a Fradi. A félidő végére a Dinamo szögletekkel szórta meg a vendégeket, melyek nem jelentettek komoly veszélyt.

A fordulás után az FTC is aktívabbá vált, Szihnyevicset többször sikerült megtalálni, helyzetecskéig eljutottak a vendégek. Aztán egy rossz szöglet után a kipattanó a bal szélre került, Zubkov remek labdát tett Nguen elé, aki középről laposan lőtt, Livakovic óriásit védett, a kipattanó azonban Sigér fejét találta el, a lehulló labdát pedig már csak a gólvonal mögül tudták kivágni a horvát védők. 1-1. 

Ez volt Sigér Dávid első gólja a nemzetközi színtéren. 

A 72. percben Majer majdnem visszavette a vezetést a Dinamónak, de 12 méterről mellétrafált. Ezt leszámítva a Fradi higgadtan gurigázott hátul, a zágrábiak az ellenfél térfelének közepéig húzódott vissza, nem támadt le. 

Több helyzetet is elpuskázott a Zagreb ezt követően, a legnagyobb talán Orsicsé volt, aki egy méterről fejelhetett volna egy szabadrúgást a magyar kapuba, miután Dibusz aláfutott a beívelésnek. A 9-5-ös kapura lövési arány a horvátok javára szól, ám a Fradinak szerencséje volt. Ugyanakkor sokat tett az 1-1-ért, mely sokat ígérő eredmény a visszavágó előtt. 

Bajnokok Ligája, 3. forduló, 1. mérkőzés
Dinamo Zagreb - Ferencváros 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás