Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tizenegyesekkel bukta el a szezon első trófeáját a Liverpool – videó

Tizenegyesekkel bukta el a szezon első trófeáját a Liverpool – videó

Sport & Szabadidő

Tizenegyesekkel bukta el a szezon első trófeáját a Liverpool – videó

Sport & Szabadidő

TK 18:30

Szinte az egész meccsen futott az eredmény után a Liverpool a Manchester City ellen, és volt több lehetősége a győzelem megszerzésére, végül elvesztette a mérkőzést.

Jobban kezdett a Manchester City az angol Szuperkupa döntőjében, és ennek nagyon gyorsan meg is lett az eredménye. David Silva valamilyen nyakatekert módon Raheem Sterling elé továbbított egy passzt, akinek meg öt méterről nem okozott gondot továbbítani a labdát a hálóba. Azonban, az igazság az, hogy gondot okozott, és csak üggyel-bajjal sikerült megszereznie a vezetést.

A vezetés birtokában a City nem vett vissza a lendületből, és több helyzetet is ki tudott alakítani ellenfele kapuja előtt az első félidőben, ám nem sikerült megdupláznia az előnyt.

A második félidő egy hatalmas Sterling helyzettel kezdődött, ám a kékek játékosa a kapufát találta el. Ötven perc után felébredt a Bajnokok Ligája-győztese, és két percen belül két nagy helyzetet is elpuskázott: előtt Virgil van Dijk lövése találta el a keresztlécet, majd Mohamed Szalah a bal oldali kapufát. Ami nem ment a kezdőjátékosoknak, az összejött a csereként beálló Joel Matipnak, aki a 77. percben egyenlített.

Sőt, a ráadás perceiben Szalah eldönthette volna a kupa sorsát, ám Kyle Walker óriási mentéssel meccsben tartotta a City-t.

A tizenegyeseknél csak Georgio Wijnaldum hibázott, így a Manchester City-é lett a kupa. Ezzel Pep Guardiola – aki a mérkőzésen sárgát kapott – csapata megvédte címét és zsinórban másodszor emelheti magasba a Community Shieldet. 

Borítókép: AFP/Adrian Dennis

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria