promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar úszót szexuális zaklatással vádolnak, nem jöhet el Dél-Koreából
Borítókép:  FRANÇOIS-XAVIER MARIT / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kenderesi Tamás úszót szexuális zaklatással vádolják, amíg ügye nem tisztázódik, nem hagyhatja el Dél-Koreát.

[[adv]] A dél-koreai rendőrség megtiltotta a magyar úszónak, Kenderesi Tamás, hogy elhagyja az országot, ugyanis szexuális zaklatással vádolják – írja a Reuters.

Mint jelzik, az úszót Kvandzsu egyik rendőrőrsén hallgatták ki egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidens követően. Az események miatt Kenderesi minimum 10 napig nem hagyhatja el az országot.

A magyar úszócsapat egyik tagja, megerősítette a kihallgatás megtörtént. Kenderesi azonban tagadja a vádakat.

A Magyar Úszó Szövetség közlemény adott ki az ügyben. Változtatás nélkül közöljük:

„A Magyar Úszószövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszószövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás