promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A portugál kommentátor megőrült a legnagyobb kézilabda-sikerükön
Borítókép:  A portugál kommentátor Valerio utolsó védése után őrült meg a junior-kézilabda-vb-n (HandballPlanet)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mintha dél-amerikai focimecs lett volna, olyan hangokat hallunk kézilabda-meccs végén. A portugál kommentátor szinte megőrült azon, hogy az ország csapata valóban nagy sikert ért el a junior-vb-n.

 

[[adv]]

A portugál kézilabdáról legalább egy évtizede tudjuk, hogy veszélyes, veszélyes, de igazán átütős sikert nem tudott még elérni a felnőtt mezőnyben. Férfi kézilabdában így egyelőre megmaradtak az ibériaiak azon a szinten, hogy majdnem nagy bajt okoznak nekünk, ilyen volt például 2014-ben az Eb-selejtezők nyitánya, amikor

majdnem megverték Magyarországon a Talant Dujsebajev-vezette férfiválogatottunkat. 

Nagy baj lett volna belőle, ami az egész Eb-kvalifikációt megnehezítette volna, csakhogy mire a csoportkör véget ért, a portugálok már sehol sem voltak, míg a Dujsebajev-féle megfiatalított magyar csapat úgy nyerte meg a csoportját, hogy oda-vissza elverte Oroszországot és az egész mezőnyt. 

Portugália régóta vágyik egy nagy kézilabda-sikerre,

persze ahol olyan szinten játszák a focit hogy megnyerik az Eb-t (mint legutóbb), ott nagy kézilabdakultúra nélkül is kibírják valahogy. De építkeznek, korosztályos szinten régóta gyűjtenek nagy skalpokat, most pedig a junior-vb-n igencsak felhívták magukra a figyelmet. 

Négy közé jutottak egy nagy meccsen,

Valerio kapus védése az utolsó támadásnál kulcsmomentum lett. A 26-25-os győzelmet a csapatnál is őrültebb módon ünnepelte a kommentátor, a dél-amerikai futballkultúrát idézve: 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás