promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az újabb vb-arany után nehezen, de bevallott valamit Hosszú Katinka
Borítókép:  Hosszú Katinka az újabb vb-aranyat ünnepli Dél-Koreában (fotók: AFP)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Iron Lady mégsem vasból van... Legalábbis ezt állítja ő maga, Hosszú Katinka azok után, hogy az úszó-vb utolsó napján is nyert egy aranyat, amellyel igencsak komoly gyűjteménye lett a csapatnak. 

[[adv]]

A magyar úszóválogatott a most záruló dél-koreai vb-n az aranyak alapján sokkal inkább csapat volt, mint a riói olimpián. Akkor Hosszú Katinka nyerte a medencében mindhárom aranyunkat, most ellenben hárman is világbajnokok lettek olimpiai számban.

A sort Hosszú Katinka kezdte, Milák Kristóf folytatta, majd győzött Kapás Boglárka is. 

És még nem volt vége,

a zárónapra, vasárnapra jutott még egy vb-győzelem, Hosszú Katinka számára a második ezen a vb-n, hiszen a 400 méteres vegyesúszást is megnyerte. A bajai hölgy 4:30.39-nél csapott a célba, mögötte csaknem két másodperccel a kínai Je Si-ven érkezett ezüstérmesként (4:32.07). Jakabos Zsuzsanna a hetedik lett (4:39.15). 

„Nem éreztem azt az izgalmat, adrenalint ezen a világbajnokságon

a versenyszámok előtt, mint az olimpián és a budapesti világbajnokságon. Meg is ijedtem ettől, hogy mi a probléma, talán nem akarom már annyira. Ilyenek mentek végig a fejemben a héten. Aztán rájöttem, hogy ez nagy előny, mert hideg fejjel tudok versenyezni, látom ki hol van, versenyszám közben megnézem a részidőimet – idézzük az M4 Sportról Hosszú Katinkát. (...) 

– Nehéz bevallani, de én is emberből vagyok.

Lehet, hogy kívülről annak látszik, de egyáltalán nem könnyű ez az út. Tudom, hogy nem vagyok egyedül, de egy hét itt a világbajnokságon nagyon kemény."

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás