promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kapás Boglárka: „Minden úgy történt, ahogyan elterveztem, de...”
Borítókép:  Kapás Boglárka a világbajnokságon. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kapás Boglárka pontosan tudja, hogy a győztes idő még elmarad a legjobbak teljesítményétől, ettől függetlenül most ő lett az első az úszók világbajnokságán 200 méter pillangón.

[[adv]]

Kapás Boglárka félig könnyezve, félig mosolyogva értékelte az egyéni csúccsal (2:06.78) elért győzelmet a távirati iroda szerint:

„Minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Tudtam, hogy körülbelül egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lányhoz képest, hogy esélyem legyen megfogni őt. A harmadik ötvenen éreztem, hogy közelítek hozzá. Az utolsó huszonötnél, ő lassult, vagy én gyorsultam, nem is tudom, de láttam, hogy lehet esélyem egy jó célbaérkezéssel, ami végre sikerült is. Ez az idő még tényleg nagyon lassú, de itt most versenyezni kellett, ennél több van bennem, mert keményen dolgoztam.”

A futam érdekessége volt, hogy a dobogó második és harmadik helyezettje meg sem tudta közelíteni elődöntős idejét – mindketten amerikai.

„Azért nyertem, akárcsak az Európa-bajnokságon, mert én akartam a legjobban. Ezen kívül megint csak az történt, hogy engem figyeltek, s nem mentem eszméletlen jó időt, de a többiek nagyon elmaradtak attól, amit tudnak.”

Kapás Boglárka felidézte, hogy 2015-ben a kazanyi vb-n 1500 méter gyorson lett harmadik, míg a rió olimpián 800 méter gyorson szerzett bronzérmet. Azonban 2019 elején eldöntötte, hogy mostantól a pillangóra fog teljes mértékben koncentrálni.

„Ez már az év elején eldőlt, jó fél éve úgy vagyok ezzel, bár nehéz volt beismernem, hogy én igazából már nem akarok gyorsúszó lenni. A versenyeken a pillangóhoz úgy álltam oda, hogy szeretnék a leggyorsabban úszni, míg a gyorshoz inkább odaállítottak és azt is le kellett úsznom. Nagy különbség van a kettő között hozzáállásban, és ezáltal a végeredményben is. Sok mindenben szeretnék még fejlődni, és a tokiói olimpián biztosan nem lehet majd 2:06-os idővel nyerni.”

A világbajnokságon magyar szám lett a 200 méter pillangó, hiszen szerdán a férfiak mezőnyében Milák Kristóf győzedelmeskedett – brutális világcsúccsal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás