promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar mérleg az Európa Ligában: egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség
Borítókép:  A kispesti Batik Bence (j) és Manuel Dos Santos, a román Craiova játékosa az Európa-liga selejtező második fordulójában játszott Budapest Honvéd FC - Universitatea Craiova mérkőzésen a győri ETO Parkban 2019. július 25-én. Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Időrendben haladva összefoglaljuk a csütörtökön az Európa Ligában pályára lépő három magyar csapat mérkőzését.

[[adv]]

A magyar csapatok közül elsőként a Budapest Honvéd lépett pályára, ellenfele a román Universitatea Craiova volt – mégpedig Győrben. A hazaiaknak új stadiont építenek, az ideiglenes otthonukban – az MTK pályáján – rendezik a Maccabi Játékokat, ezért kellett Budapesttől 120 km-re lejátszani a találkozót.

A mérkőzés úgy kezdődött, mintha a románok lennének otthon, a Honvéd szinte csak másodpercekre tudta megtartani a labdát. Tizenöt perc elteltével kigyenlítettebbé vált a játék, a budapesti vörös-feketék fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását: N'Gog fejesét óriási bravúrral tudta csak kiütni a román kapus. A szünet előtti percek jobbára a játékosok ápolásával telt: Bancu homlokán például felszakadt a bőr, legalább négy-öt percig ápolták a pályán. Így nem volt csoda, hogy nyolc (!) percet hosszabbított a játékvezető, ám ezidő alatt egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani.

A második félidőben sem lett nagyobb az iram, de a labda nem igazán volt a Budapest Honvéd játékosainál. Ennek ellenére helyzetet nem tudott kialakítani a román együttes. Talán a nagy meleg miatt, de mintha ólomlábakon mozogtak volna a játékosok, és bár aktívabb volt a Craiova, a hazaiak kapusának nem akadt dolga. A mérkőzés hajrájában a Honvéd átvette a kezdeményezést, ám a magyar csapat játékából hiányzott a kreativitás, így 0-0-val végződött a mérkőzés, noha a hosszabbításban egy ziccert kihagytak a vendégek.

Budapest Honvéd–Universitatea Craiova 0-0

MOL Fehérvár FC–FC Vaduz

A lehető legjobban indult a székesfehérváriak számára a találkozó, hiszen az első szögletet követően, az ötödik percben Stopira fejesével megszerezték a vezetést. Az előny birtokában a hazaiak kényelmesebbre vették a tempót, így a Vaduz többször is eljutott a fehérvári tizenhatoson belülre, de helyzeteit nem tudta kihasználni.

A második félidőre egy feltüzelt magyar csapat jött ki, de veszélyeztetni csak Stopirának sikerült – mindkétszer fejjel próbálkozhatott a hátvéd. A lendület azonban nem tartott soká, kiegyenlítődött a játék, Kovácsik Ádámnak több alkalommal is védenie kellett. A mérkőzés utolsó negyedére megint felpörgött a Fehérvár FC, de csak a hét perces hosszabbításban adódott lehetősége előnye növelésére: előbb Ivan Petrjak hagyott ki egy ordító ziccert, majd Georgi Milanov szabadrúgását védte a vendégek kapusa.

Így minimális előnnyel kezdi meg a visszavágót a MOL Fehérvár FC.

Fehérvár FC–FC Vaduz 1-0

Torino FC–Debreceni VSC

A Torino egyáltalán nem számolt azzal, hogy elindulhat az Európa Ligában. Azonban az AC Milan-t kizárták, így megkapta a lehetőséget. Ám a DVSC elleni párharc első mérkőzésének időpontjára saját stadionjukat kiadták egy koncertre, amit már nem tudtak, és nem is akartak visszamondani. Így az összecsapást a várostól mintegy 90 km-re lévő Alessandriában rendezték meg.

Az olasz együttes nekiesett a magyarnak. Már az ötödik percben gólhelyzetet alakított ki, negyedórával később egy tizenegyesből megszerezte a vezetést: tökéletesen ugratták ki a leshatárról Andrea Belottit, Nagy Sándor már csak buktatni a csapatkapitányt, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. Továbbra is támadásban maradtak az olaszok, de az újabb találathoz kellett a magyar csapat kapusának hibája: Cristian Ansaldi az alapvonalról lőtt kapura, Nagy már csak visszavetődni tudott, de ez sem volt elég, a labda a hálóban kötött ki.

A második félidőben visszább vettek az olaszok, a DVSC pedig nem jelentett komoly veszélyt az ellenfél kapujára. A hosszabbítás utolsó percében, egy szöglet után Simone Zaza megszerezte csapata harmadik gólját.

Torino FC–Debreceni VSC 3-0

A visszavágókat egy hét múlva, augusztus 1-én rendezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás