promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tóátúszások királyát tartják meg Erdély közeli taván a hétvégén
Borítókép:  Erdélyben az egyik legszebb, alig ismert tó: a Tárnica-tó, amelyen hosszában is lesz átúszás (Pinterest/Marian Hurducas)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyik nap rövidebben, másnap hosszában végig lehet úszni Erdély egyik legszebb, alig ismert tavát. Utóbbi azért nem kicsi vállalkozás, hiszen a csodaszép Kolozs megyei tó kilométereken át kanyarog a völgyekben. 

[[adv]]

Az erdélyi Tárnica-tó a tömegturizmus számára még hál'istennek nem egy favorit hely. A Kolozsvártól mindössze 27 kilométerre található csodálatos jelenség

nyolc kilométer hosszan kanyarog a völgyekben, és van, ahol hetven méter mély. 

A turizmusra azért már számítanak errefelé, találunk szállásokat a partján, és nemcsak úszni és horgászni lehet, hanem tutajozni és vízisízni is. Ezen a hétvégén, július 27-én és 28-án viszont az úszás lesz a nagy szám, hiszen az első nap rövidebben,

a második nap végig hosszában lehet átúszni, szervezett körülmények között. 

Az Orca Úszó- és Triatlon Klub honlapja alapján a Betfair Romania Developmenttel közösen immár tizedszer lesz átúszás a Tárnicán, de ezúttal kétnapos esemény keretében. Szombaton, július 27-én rajtol az 1500 méteres a táv, a triatlonverseny keretében, a tó végéből indulva. Másnap viszont a mólótól 6500 méter vár a vállalkozó kedvű, felkészült sportemberekre. 

A gyönyörű környezetnek köszönhetően alighanem ez a tóátúszások királya. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás