promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy lista, amelynek vezetéséről csak álmodhat a Barcelona és a Real Madrid
Borítókép:  egy kis hadd el hadd a Barcelona–Real Madrid mérkőzésen. Forrás: AFP/Oscar del Pozo
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Forbes magazinnál hagyomány, hogy minden évben összeállítják a legértékesebb sportcsapatok listáját – ez idén sem történt másképp.

[[adv]]

A világ egyik legjelentősebb gazdasági lapja szerint az amerikaifutball-ligában szereplő Dallas Cowboys értéke az elmúlt egy évben négy százalékkal nőtt, így már eléri az ötmilliárd dollárt. Őt követi, a második helyen a New York Yankees baseballcsapat, amely tizenöt százalékos értéknövekedést tudott produkálni az említett időszakban. A dobogó harmadik fokára fért csak fel a Real Madrid, amely a Dallashoz hasonlóan, szintén négy százalékkal ér többet, mint egy évvel ezelőtt.

„A világ legjelentősebb bajnokságaiban szereplő klubok értéke elsősorban a televíziós közvetítési díjak emelkedésének köszönhetően növekszik. Ezzel párhuzamosan a bevételek gyorsabban nőnek, mint a játékosok fizetései, ezért nő a csapatok értéke”

– mondta a Forbes Media vezető szerkesztője, Kurt Badenhausen.

A legnagyobb, 25 százalékos értéknövekedéssel az orosz Roman Abramovics tulajdonában lévő angol Chelsea labdarúgóklub büszkélkedhet, amely 2,58 milliárd dollárral a 32. helyen áll.

Az ötvenes listán 26 NFL-csapat található, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) kilenc, a baseball-bajnokság (MLB) hét, az európai labdarúgás pedig nyolc együttessel képviselteti magát. Érdekesség, hogy a listára egyetlen jégkorongklub, Nascar-csapat és Formula–1-es istálló sem tudott felkerülni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás