promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bayern München hármat rúgott a Hazarddal felálló Real Madridnak
Borítókép:  Renato Sanchez, a Bayern München középpályása próbálja utolérni Eden Hazard-ot, a Real Madrid klasszisát. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Amerikai Egyesült Államokban minden nyáron megrendezik a Nemzetközi Bajnokok Kupáját (ICC), ahol európai topcsapatok játszanak mérkőzéseket egymással a felkészülés részeként.

[[adv]]

Az ICC legutóbbi játéknapján a Bayern München a Real Madriddal csapott össze. A királyi gárda nyári sztárigazolása, a belga Eden Hazard a kezdőben kapott helyett, míg a németeknél, az új játékosok közül csak a francia világbajnok védő, Benjamin Pavard szállt be a meccsbe – ő is csak a második félidőben.

Mindezek ellenére, vagy éppen ezért nagy iramban kezdődött a találkozó, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A vezetést végül Corentin Tolisso szerezte meg a 15. percben, miután David Alaba kiugratása után gól tudott lőni Thibaut Courtois kapujába – igaz, hogy csak másodjára. A következő harminc percben is tovább tartott a nagy iram, de gólt nem láthatott a közönség.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, ám az edzők ekkor már szépen sorban cserélték le a kezdőjátékosokat. A 67. percben Niklas Süle Robert Lewandowski felé ívelte a labdát, aki egy kis „bűvésztrükk” után megduplázta csapata előnyét – ekkor már Keylor Navas állt a madridiak kapujában. Két perccel később újabb gólt kapott a spanyol alakulat: Goretzka játszott össze Gnabryval, aki védhetetlen lövéssel szerzett megnyugtató előnyt a bajoroknak.

A mérkőzés utolsó negyedére, és az előny tudatában, már kiengedett a Bayern, így szépíteni tudott a Real. Ehhez persze az kellett, hogy a csereként beálló Sven Ulreich a tizenhatoson kívül buktassa Rodrygót, amiért azonnali pirosat kapott, és mehetett zuhanyozni. A brazil pedig gyönyörű gólt rúgott a megítélt szabadrúgásból.

Még két találkozót rendeztek az ICC aktuális fordulójában. Az egyiken az angol Manchester United 1-0-ra megverte az olasz Inter együttesét, a másikon az angol Arsenal 3-0-ra legyőzte az olasz Fiorentinát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás