promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 96 éves futógép minden létező rekordot megdönt - videó
Borítókép:  Twitter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 96 éves Roy Englert egy taposómalomban és edzőteremben izzad hetente legalább háromszor. A nyolc amerikai egyike, aki az 1987 óta megrendezett senior nemzeti futóbajnokság összes versenyén elindult. Idén sorra döntögeti a létező világrekordokat, nem is akármilyen időkkel. Az egyetlen ellenfele mára tényleg csak az idő. Videó!

[[adv]]

Az Eurosport szúrta ki a runwashington.com hírét, miszerint a 96 éves Roy Englert megdöntötte a 95-99 évesek korosztályában jegyzett világrekordot 5000 méteres síkfutásban. A springfieldi futógép az amerikai masters bajnokságon, Amesben repesztett valami elképesztő nagyot még július 11-én (42:20.30). Nyolc perccel döntötte meg a vonatkozó csúcsot, ami egészen döbbenetes.

Csak az időre koncentráltam, de igazából élvezem ezt az egészet. Persze, kemény munka eljutni idáig, de közben végig boldog vagyok, élvezettel csinálom

- nyilatkozta mosolyogva a szédületes futását követően.

Englertnek, aki 1987 óta nevez a Nemzeti Senior Bajnokságokra, nem ez volt az első nagyobb dobása, a márciusi fedettpályás masters viadalon Landoverben 800, 1500 és 3000 méteren is világcsúcsot döntött. Háromezer méteren közel négy perccel futott jobb időt, mint az előző rekorder. Ja, 400 méteren is győzött, ott szégyenszemre nem sikerült a világrekord.

A rekordokat hajszoló úr Lake Ridge-ben lakik egy idősotthonban, s egy héten minimum háromszor edz. A helyi taposómalomba jár, illetve edzőterembe. Egy tréning alkalmával 3-4 kilométert fut.

Összesen nyolc férfi van az USA-ban, aki 87' óta az összes senior versenyen ott volt, Englert az egyik.

Igazából ez az, ami élvezetessé teszi a sportot, hogy ilyenek is futhatnak, mint mi. A futáson keresztül ismerhettem meg a feleségemet, s az országomat, hisz állandóan utazom

- magyarázta a Runwashingtonnak.

S, hogy mi a tanácsa a fiataloknak? Mint Gandalfnak a Gyűrűk urában: Fussatok bolondok!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás