promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa Liga: döcögve, de mindhárom magyar csapat továbbjutott
Borítókép:  A fehérvári Marko Scsepovics (b2), Stopira (j3, lent) és Anel Hadzic (j), valamint a montenegrói Amel Tuzovic (b) és Goran Milojko (b4) az EL-selejtezőjének első fordulójában játszott Fehérvár FC–Zeta mérkőzésen. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Se a Budapest Honvéd, se a MOL Fehérvár FC, se a Debreceni VSC nem tudott nyerni az EL-meccsek visszavágóján, de legalább a továbbjutás megvan.

[[adv]]

Szerda este a Bajnokok Ligájában a Ferencváros idegenben is megverte a Ludogorec együttesét, így kettős győzelemmel jutott a következő fordulóba.

Csütörtök este további három magyar csapat szerette volna követni az FTC útját, és az első mérkőzések eredményei erre alapot is adtak. Időrendben haladva röviden összefoglaljuk, hogy mi történt a mérkőzéseken.

Zalgiris Vilnius–Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd ellenfele, a litván együttes meglepetésre hétfőn edzőt váltott, és a lengyel Marek Zub helyett a portugál Joao Martins ült a vilniusi együttes kispadján.

Ennek ellenére egyáltalán nem látszott az összeszokatlanság a hazaiakon, akik a műfüves pálya előnyét és a magyar együttes tesze-toszaságát kihasználva megszerezték a vezetést. Szerencsére a szünetig már nem nagyon alakult ki helyzet, míg a Honvéd nagyobb odafigyeléssel megszerezhette volna az oly fontos idegenbeli gólt.

Ami nem sikerült az első félidőben, az összejött a másodikban: egy kapu előtti kavarodás után Kamber fejelt, a litvánok kapusa pedig besegítette a labdát a hálóba. Ezzel lényegében eldőlt a továbbjutás kérdése, ám a vilniusi csapat másképpen gondolta, és csak a Honvéd kapusán, Lefkovitson múlt, hogy nem került gondba az együttes.

A továbbjutás megvan, következhet a román Universitatea Craiova.

Zalgiris Vilnius–Budapest Honvéd 1-1

FK Kukesi–Debreceni VSC

A debreceni meccshez hasonlóan a visszavágót is az albán együttes kezdte jobban: sokat támadtak, több lövéssel próbálkoztak. Nem is volt meglepő, hogy a 17. percben megszerezték a vezetést. Ezután átvette a mérkőzés irányítását a Loki, ám csak meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni.

A második félidő elején nagyobb iramra váltott a hajdúsági csapat, és egy nagy védelmi hibát kihasználva Szatmári Csabának csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát az 58. percben – eldőlt a továbbjutás kérdése. A maradék időben mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a pontatlan passzok és a koncetráltság hiánya miatt egyik sem tudta megnyerni a mérkőzést.

A Debrecen pedig készülhet az olasz Torino elleni párharcra.

FK Kukesi–Debreceni VSC 1-1

Fehérvár FC–Zeta FC

Az idegenbeli kiütéses győzelem miatt a legkényelmesebb helyzetből a MOL Fehérvár FC együttese kezdhette a visszavágót. Ennek megfelelően a hazaiak birtokolták többet a labdát, kapura is veszélyesebbek voltak. Ők hatszor, a vendégek csak egyszer próbálkoztak lövéssel. Hiába vezetett egy-két szép támadást is a fehérvári csapat, gólt nem sikerült szerezni.

Sajnos a második félidőre már nem maradt ennyi esemény, sőt mondhatjuk, hogy szinte unalmas 45 percet láthattak a szurkolók. A Zeta egyszer tudott veszélyt kialakítani Kovácsik kapuja előtt, és ezt is a hazai védelemnek köszönhette. A hajrában egykapuzott a Fehérvár, sőt hátrányban is került a montenegrói alakulat, ám végül sikerült kapott gól nélkül lehozniuk a meccset.

A Fehérvár FC a következő körben a liechtensteini Vaduz csapatával találkozik.

Fehérvár FC–Zeta FC 0-0

Mindhárom magyar együttes, egy hét múlva, július 25-én lép újra pályára a nemzetközi porondon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás