promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen gesztust gyakorolt a friss magyar világbajnok
Borítókép:  Rasovszky Kristóf. Forrás: AFP/Stephane Kempinaire
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rasovszky Kristóf nem csak fantasztikus úszó, hanem olyan ember, akire csak felnézni lehet.

Szombaton Rasovszky Kristóf megnyerte a nyílt vízi úszás öt kilométeres számát a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. Az eredményhirdetés után az NSO helyszínen dolgozó kollégái egy fantasztikus történetet osztottak meg a sportrajongókkal.

A sajtótájékoztatót követően egy brazil újságíró lépett oda a friss magyar világbajnokhoz, és egy elképesztő sztorit mesélt el Rasovszkynak.

Egy szudáni fiatalember, bizonyos Mohamed Ibrahim az utolsó, azaz a 61. helyen végzett a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában, 12 perccel később ért célba, mint Rasovszky. A szervezők már azon tanakodtak, hogy hivatalosan le is zárják a versenyt, és nem várják be Ibrahimot, végül másképp döntöttek, így az afrikai úszó is felkerült a hivatalos listára.

Mohamed Ibrahim a verseny reggelén, hajnali három órakor érkezett meg a helyszínre. Egy éjszakai géppel jött, amit saját zsebből fizetett. Az volt a célja, hogy a fél világot átutazva elinduljon a világbajnokságon, és megpróbálja teljesíteni az öt kilométert.

A brazil újságíró a sztori elmesélése után annyit kért Rasovszkytól, hogy egy-két jó szót szóljon a szudáni sportemberhez. Kristófot nem kellett kétszer kérni, és együtt keresték meg a fiatalembert.

Amikor megtalálták, akkor Rasovszky Ibrahim nyakába akasztotta az aranyérmet az alábbi szavakkal:

„Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul, és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!”

Mohamed Ibrahim szóhoz sem jutott a megdöbbenéstől, a közös fotó valószínűleg mindennél többet ér számára.

(Fotó: NSO/Derencsényi István)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás