promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igen meredek fotók születtek Klein Dávidék mászásáról a K2-ben
Borítókép:  Facebook/Klein Dávid
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Klein Dávid és Suhajda Szilárd 2016 után másodjára próbálja megmászni a K2-t. Második akklimatizációs körükön lenyűgöző fotókat csináltak, melyeket most megmutatunk.

Hazánk jelenlegi legsikeresebb élő magashegyi mászója, Klein Dávid jelenleg a pakisztáni K2-ben mászik barátjával, mászótársával, Suhajda Szilárddal. A páros már hetek óta koptatja a Karakorum szikláit, s a héten visszatértek második akklimatizációs körükről is. Ezekre azért van szükség, hogy az ember szervezete fokozatosan szokjon hozzá a rendkívüli magassághoz. (Fotók: Facebook/Klein Dávid)

Klein és Suhajda a második kör alkalmával fent járt a kettes táborban, mely 6700 méter magasan van. Két éjszakát ott is töltöttek, sikeresnek mondják az akklimatizációjukat. Az útról látványos képeket is lőttek.

A párosnak az elkövetkező hetekben nagy valószínűséggel lesz majd lehetősége a csúcstámadásra, ehhez csak ki kell várni a megfelelő időjárási ablakot. Klein és Suhajda 2016-ban már megpróbálták együtt megmászni a világ második legmagasabb hegyét, de akkor nem jártak sikerrel.



Klein Dávid naplót vezet a mostani túráról, itt van a legfrissebb bejegyzése:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás