promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neymar megint bekavart, áll a bál a Barcelona vezetőségében
Borítókép:  Neymar a Barcelona mezén: ez volt a múlt, és ez lesz a jövő? Forrás: AFP/Gaston de Cardenas
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerda este lemondott a katalán csapat egyik alelnöke.

Annyi hír kering a világhálón azzal kapcsolatban, hogy Neymar ezen a nyáron visszatérne korábbi csapatához, a Barcelonához, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Szólnak arról a hírek, hogy Lionel Messi kérte meg a klub elnökét, Josep Maria Bartomeu, hogy hozza vissza játszópajtását. Sőt, a katalán napilap, a Sport arról cikkezett a minap, hogy a brazil lemondana PSG-s fizetéséről, és nyíltan bocsánatot kérne a Barcelonától, csak valósuljon meg az átigazolás.

Néhány napja az egyik alelnök állt ki a sajtó elé, és most el a klub hivatalos álláspontját.

Azonban a kedélyek nem csillapodtak, és továbbra is élénken foglalkoztatja a nemzetközi sajtót Neymar vélt vagy valós átigazolása. Szerda este a Barcelona hivatalos honlapja csak annyit tett közzé, hogy távozik posztjáról Jordi Mestre, aki 2010-ben került be az FC Barcelona igazgatótanácsába, és 2014 januárja óta a klub alelnökeként dolgozott. Indoklásuk szerint Mestre inkább a szállodaigazgatói feladataival szeretne foglalkozni.

Természetesen a katalán Sport újságírói annál ravaszabbak, hogy elsőre elhiggyék ezt a magyarázatot. Értesülésük szerint egészen más áll a lemondás hátterében. A lap úgy tudja, hogy a Neymar-ügy kapcsán Mestre szembehelyezkedett néhány erős emberrel a Barcelona vezetőségéből, és végül ő húzta a rövidebbet. A Sport állítása szerint a lemondott alelnök volt az egyik élharcosa annak az álláspontnak, hogy Neymar-t semmiképpen se igazolja vissza a katalán sztárcsapat, mert anno a focista édesapja kettős játékot űzött velük. Ez pedig teljesen méltatlan, és távol áll a Barcelona által követett filozófiától.

Ezek alapján már csak egy kérdés maradt: a Barcelona már tett vagy a közeljövőben tenni fog lépéseket Neymar megszerzésének ügyében?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás