promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A senki földjén téblábol a Manchester United
Borítókép:  OLI SCARFF / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába a United pocsék 2018/2019-es idénye, nem kapkod a nyári átigazolási időszakoban. Az angol klub ugyanis eddig hivatalosan egy játékost szerződtetett. 

A Manchester United 2018/2019-es idénye finoman szólva sem sikerült jól. A csapat José Mourinhóval kezdte meg a szezont, majd a portugál távozott, s jött 2019 márciusában a klub korábbi játékosa, Ole-Gunnar Solskjaer. Az első két, két és fél hónapban egy felszabadult, s, ami fontosabb eredményesebb Manchester United láthatott a nagyérdemű.

Aztán a kezdeti lendület, az első átalakítások hatásai elmúltak, végül a United a Premier League hatodik helyén végzett, úgy, hogy utolsó öt mérkőzéséből egyet se nyert meg. Harminckét ponttal maradt le a bajnokságot nyerő városi rivális, Manchester Citytől.

Ahogy Mark Odgen az ESPN-en megjelent cikkében fogalmaz, a klub a senki földjén téblából, s ez a „hozzáállást" a nyári átigazolási időszakban is jellemző. Elméleti síkon ahhoz, hogy a United elmozduljon jelenlegi helyzetéből új játékosokra van szüksége, ehhez azonban aktív és céltudatos átigazolási politikai szükségeltetik. Gyakorlati oldalon mégsem sok minden látszik, sőt.

Eddig összesen egy játékos érkezett a csapathoz Daniel James személyében. Igazsághoz hozzátartozik, hogy az ESPN információ szerint Solskjaer összesen 100 millió fontot kapott arra, hogy futballistákat igazoljon. Lássuk be, a csapat újraépítéséhez ez édes kevés. A portál értesülését támaszthatja alá, hogy a Manchester United több játékosával (Mata, Young, Smalling, Jones) is szerződést hosszabbított. Ugyanakkor még nem tudni, mi lesz Pogba, De Gea vagy épp Rashford sorsa.

Szó van természetesen több játékos érkezéséről is, de egyelőre sem Sean Longstaff, sem Harry Maguire, sem Aaron Wan-Bissaka kapcsán nem történt hivatalos bejelentés. És valljuk be, velük azért a vágyott szintlépést nem lehet megtenni.

A klubnál történő folyamatokban nagy szerepet játszik a gazdasági szemléletű Ed Woodward, aki az átigazolásoknál értékorientált megközelítést alkalmaz. Ugyan a pályán mutatott teljesítménye a Unitednek az elmúlt években közel sem volt fényes, ellenben 2018-ban (a KPMG vizsgálata alapján) a világ legértékesebb klubjait tartalmazó lista első helyén végzett.

Innen távolról úgy tűnik, közös nevező nem igazán van közös nevező, gazdasági és szakmai érdekek állnak egymással szemben. Kérdés továbbra is ugyanaz: hogyan tovább?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás