promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Röptében eltalálni a legyet darts-nyíllal? Van, akinek ez is megy
Borítókép:  AFP/Caroline Seidel
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legyet kézzel elkapni sem egyszerű röptében, darts nyíllal pedig csak az próbálkozik, akinek két anyja van. Vagy Wayne Mardle-nek hívják. Az ő nevéhez fűződik a hihetetlen dobás.

Hawaii 501 – ezen a néven ismerte a darts világ a 2000-es évek elején tündöklő Wayne Mardle-t. Az angol sportoló a Hawaii Five-O népszerű sorozat zenéjére vonult be a táblához, innen a becenév. Mardle kitűnő dartos volt, 2004 és 2008 között négyszer játszott elődöntőt a PDC világbajnokságon, hihetelen dobásai voltak, bár továbbjutnia nem sikerült. Visszavonulását követően szakkomentátorként is dolgozott.

Mardle persze nem hagyott fel teljesen a darts-cal, csak a profi világtól köszönt el. Ma is játszik, s néha még letesz egy-egy olyat az asztalra, amitől mindenki leborul előtte.

Rossz időben a rossz helyen – ezzel a pokoli szöveggel posztolta ki Mardle egyik dobását a Darts Behind The Oche Twitter-oldala. A képen maga a darstos látható széles vigyorral, mögötte a táblán pedig a nyilai, az egyik hegyén egy légy virít a táblába fúródva.

(Fotó: Paul Booth)


A matematika sosem volt erősségem, ha van kedvetek, próbáljátok meg kiszámolni, mennyi valószínűsége volt, hogy Mardle eltalálja röptében, és a táblához szögezi a szerencsétlen bogarat. Simán lehet, hogy egy rosszul sikerült kiszállózás végeredményét láthatjuk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás