promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szemmel is nehéz volt követni, amit Messi és brazil társa művelt
Borítókép:  AFP/Pau Barrena
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tanítani nem, legfeljebb tanulni lehet abból, amit Dani Alves és Lionel Messi csinált a pályán a Barcában együtt töltött nyolc idényük alatt. Mintha valamilyen spirituális kapocs kötötte volna össze őket a gyepen, úgy ment az összjáték kettejük között. Érdemes egy videóval megemlékezni róluk.

A mai Barca támadójátéka meghatározó módon Jordi Alba és Lionel Messi játékkapcsolatára épül. Kettejük összjátéka az idei BL-elődöntőben is továbbjutást érhetett volna, ha csak a nagyobb helyzeteiket gólra váltják. De ez nem mindig volt így. Néhány évvel ezelőtt nem egy spanyol, hanem egy brazil szárnyvédő osztogatta a jobbnál jobb labdákat az argentin zseninek, s viszont. Dani Alvesnek hívták az illetőt.

Ez itt egy felvétel a 10 legszebb gólpasszról, amit Messi Dani Alvestől és Jordi Albától kapott:

A csontos brazil bekk nyolc idényt húzott le a Camp Nouban (2008-2016), majdnem 250 meccsig jutott a Barcelona mezében. Hat bajnoki cím és négy kupagyőzelem mellett három Bajnokok Ligája-trófeát gyűjtött a katalánokkal, hogy csak a fontosabb sikereket említsük.

Amikor a Sevilláttól megvette a Barca, a klub történetének harmadik legdrágább játékosaként érkezett, védőért pedig soha nem adtak még ennyit a katalán klub vezetői. Nem emiatt, de Alves megmutatta, miért is szórtak el rá annyi pénzt. Nyolc barcelonai idénye alatt kereken száz gólpasszt osztott ki minden versengést együttvéve. Ez még egy szélsőtől vagy egy középpályástól is bődületes szám, hozzá kell tenni, hogy a brazil a meccsek legnagyobb részében szélsőket, középpályásokat megszégyenítő mennyiségű időt töltött az ellenfél térfelén, a Barca bekapott góljainak jelentős része az ő oldalán futó támadásokból tevődött össze.

Ezen a videón tökéletesen látszott, hogy Dani Alves miért tudott ennyire eredményes lenni. Egyrészt szabad kezet kapott a jobb szélen, csak úgy záporoztak a beadásai jobbról, másfelől amit Messivel ketten időnként műveltek...Íme:

A felvételen van olyan támadás, melynek során két Barca-játékos ér csak labdához az ellenfél térfelén, Messi és Alves. Hatszor passzolnak egymáshoz, a vége gól.

Hihetetlenül érezték egymást, s erről többször is nyilatkoztak. Közös bemelegítésük világhírnévre tett szert. Esetleg próbálkozzunk meg egy ilyennel a kertben egy napsütéses délutánon:

A felvétel gyenge minőségű, az azonban látszik rajta, hogy a labda egyetlen egyszer sem esik le, ahogy mondani szokták, megszárad a levegőben.

A jelen Dani Alvese Barcelonában a fent említett Jordi Alba, csak ő épp a bal oldalon lót-fut fel-alá. Ők ketten eddig öt bajnokságot, négy Király-kupát és egy BL-t nyertek eddig. Közös szakmai múltjuk tehát még nem tart ott, mint Alvesé és Messié, ám a munkának még nincs vége.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás