promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az olasz fociklub a honlapján közölte az Egri-Erbstein-torna fotóit
Borítókép:  Facebook/Corinthian Casuals FC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Budapesti Atlétikai Klub most hétvégén rendezte meg az Egri-Erbstein-tornát amatőr futball csapatok részvételével. Az esemény fővédnöke az Egyesült Királyság budapesti nagykövete volt, s a meghívottak között ott voltak a korábbi magyar sikeredző Erbstein Ernő még élő családtagjai, és a torinói klub vezetője. Az olasz csapat honlapján közölt fotósorozatot a tornáról.

Egri-Erbstein Ernő tiszteletére emléktornát szervezett a 119 éves Budapesti Atlétikai Klub, melyet 1947 után tavaly lelkes amatőrök élesztettek újra. A magyar tréner a negyvenes években Torinó ünnepelt hőse volt, akkor még a Torino FC számított a világ egyik legjobb csapatának, nem a Juventus. Erbstein háromszor nyert bajnoki címet a csapattal. Gépük 1949-ben lezuhant a torinói Superga-hegynél, a Torino csillaga pedig leáldozott.

Az emléktorna június 14-én vakfocival kezdődött – a LÁSS csapata felülmúlta a BAK Vakfocit –, majd jöhetett a nagypályás viadal kizárólag amatőr csapatok (BEAC, Corinthian Casuals FC, Testvériség, BAK) részvételével. A szombati elődöntőkből a BLASZ I-es Testvériség és az angol hetedosztályú csapat jutott tovább. A vasárnapi finálét végül 1-0-ra az angolok nyerték, így hazavihették a kupát. A bronzérmet a BAK szerezte meg.

Az esemény beharangozóját az AS Roma Twitter-oldalán reklámozta korábban, s a torna híre Torinóba is eljutott. Az ugyancsak a Serie A-ban szereplő klub honlapján tette közzé a Szőnyi úti stadionban készített fotókat, melyeken a Torino ügyvezetője és az Egri Erbstein család több tagja is látható.

A torna fővédnöke az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Iain Lindsay volt. A BAK tervez szerint nemzetközi tornasorozatot indít Egri-Erbstein emlékére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás