promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy éven belül a negyedik kapitány ült le a spanyol válogatott kispadjára
Borítókép:  balról jobbra: Robert Moreno, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a spanyol szövetség elnöke Luis Rubiales, a spanyol labdarúgó-szövetség sportigazgató, Jose Francisco Molina. Forrás: AFP/Oscar del Pozo
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Robert Moreno veszi át Luis Enrique-től a karmesteri pálcát.

A Barcelona korábbi klasszisát, a 49 éves Luis Enrique-t a 2018-as világbajnokság után nevezték ki két évre szövetségi kapitánnyá, ám személyes, de meg nem nevezett okok miatt már a márciusi és a júniusi Európa-bajnoki selejtezőket is kihagyta.

Szerda délután Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke bejelentette, hogy Enrique maga döntött a távozás mellett:

„Tökéletes emlékeket őrzünk meg róla. A háttérben személyes indok áll, amely tőlünk független. Ez volt a legjobb, amit tehetett.”

Luis Enrique a Sporting Gijón, a Real Madrid, majd az FC Barcelona futballistája volt, vezetőedzőként pedig az AS Romát, a Celtát és a Barcelonát irányította.

A most lemondott kapitány előtt az oroszországi világbajnokságon ideiglenes kapitányként korábbi madridi csapattársa, Fernando Hierro vezette a nemzeti csapatot, miután a torna megkezdése előtt a szövetség leváltotta – az időközben a Real Madridhoz aláíró, majd ősszel kirúgott – Julen Lopeteguit.

Robert Moreno korábban segédedzőként dolgozott, s a 2017/18-as idényt leszámítva végigkísérte Luis Enrique tréneri pályáját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás