promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két őrült lesíelt egy 7027 méter magas csúcsról a Karakorumban
Borítókép:  Facebook/Völkl Polska
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két francia extrém sportoló síléccel ereszkedett le a Spantik hegyről, mely a pakisztáni Karakorumban található. Ilyet rajtuk kívül még senki sem csinált. Most a 8125 méteres Nanga Parbatot célozzák meg.

Tiphaine Duperier és Boris Langenstein nem akármilyen figurák. A két hegymászó extrém sízésre is szívesen vállalkozik, ezúttal a 7027 méter magas Spantikról szánkáztak le, mely a Karakorumban található Pakisztánban. A Hóhatár Facebook-csoport szerint ők az első, akik végrehajtották ezt a mutatványt. (Fotó: Facebook/Völkl Polska)

Egy ilyen hegyen, ebben a magasságban életben maradni sem egyszerű, pláne, ha az embernek a ritkás levegőben még oxigénpalackja sincs. 

A francia páros tavaly májusban a 6096 méter magas Laila Peakre is felkapaszkodott, hogy síléccel leszáguldjanak. A csúcs ugyancsak a Karakorumban van. Az akció sikerült, itt is ők jártak először léccel.

Mindketten a Völkl síruházati cég arcai, mondhatni, nem rossz reklámhordozók.

A Völkl Facebook-oldalán azt írják, nem állnak meg, a Spantik-expedícióval a Nanga Parbat megmászására és „megsíelésére” készültek. A 8126 méteres himalájai csúcs a világ kilencedik legmagasabb hegyén található. 1990-ben egy olasz-svájci páros 8025 méterről leereszkedett az alaptáborig oxigénpalack nélkül a Diamir-oldalon, meglátjuk, nekik sikerül-e.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás