promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország-Wales: „Az egész csapat mondhatni az életéért küzdött”
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott játékosai a Wales elleni 1-0-s győzelem után érthetően boldogan nyilatkoztak, ugyanakkor a szavak mögött ott van a realitás, nevezetesen, hogy még csak félúton tart a nemzeti tizenegy.

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott a 2018-as vb-ezüstérmes Horvátország után a 2016-os Eb-elődöntős Walest is legyőzte. Mindkét találkozón Pátkai Máté szerezte a győztes találatot.

A MOL Vidi FC középpályása a mérkőzés után azt mondta, „mindent elmond" a válogatott teljesítményéről az, hogy kapott gól nélkül hozta ezt a meccset, s az ellenfélnek csupán egy nagy gólszerzési lehetősége volt a 90 perc alatt. „Nem akartuk megengedni a walesieknek, hogy kibontakozzanak, mert nagyon gyors játékosaik vannak, és ha őket hagytuk volna futni, akkor nagy bajba kerülhettünk volna" – fogalmazott.

„Négy mérkőzés után kilenc ponttal a csoport élén állni nyilván nagyon jó, de még csak félúton vagyunk, semmi nem dőlt el, a következő négy meccs sem lesz könnyebb, mint az előző négy, a szlovákok elleni hazai összecsapás pedig ha nem is sorsdöntő, de kiemelten fontos találkozó lesz" – összegzett Pátkai.

Azt pedig már az M4-nek mondta közvetlenül a lefújás után, hogy:

Az egész csapat mondhatni az életéért küzdött

Nagy Ádám arról beszélt, hogy a sikerek és a csoportelsőség kellő löketet és egyfajta „adrenalinfröccsöt" kell, hogy adjanak a válogatott játékosoknak, akiknek ezek után magabiztosságot kell árasztaniuk még akkor is, amikor idegenben lépnek pályára.

„Horvátországban és Walesben is a három pont megszerzéséért kell kifutnunk a gyepre, de a következő mérkőzést itthon játsszuk a szlovákok ellen, először azon az összecsapáson kell mindent megtennünk a győzelemért" – jelentette ki Nagy.

A Marco Rossit helyettesítő megbízott kapitányként irányító Cosimo Inguscio kiemelte, alaposan felkészültek az ellenfélből. „Tudtuk, hogy a széleken tudnak nekünk gondot okozni a nagy gyorsulásra képes játékosaik révén" – fogalmazott.  Hozzátette: különböző forgatókönyvet dolgoztak ki Marco Rossival, attól függően, hogyan alakul a találkozó.

Az olasz szakember beszélt Szalai Ádám szerepéről is

„Könnyű mérleget vonni a játékáról, mert fantasztikus teljesítményt nyújtott. Korábban volt, amikor úgy viselkedett, mint egy durcás gyerek, de ma bizonyította, hogy Dzsudzsák Balázs és Pátkai Máté mellett igazi oszlopa a csapatnak” – emelte ki  Cosimo Inguscio az NSO szerint.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 9-én Budapesten fogadja a szlovák csapatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás