promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vb-ezüstérmes horvátok után Walest is legyőzte a magyar válogatott
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott Pátkai Máté góljával 1-0-ra verte Walest a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik körében. A magyar csapat továbbra is vezeti csoportját.

Wales nemzeti tizenegye úgy utazott Budapestre, hogy minimum egy pontot kell szereznie a magyar válogatott ellen azért, hogy továbbra is versenyben maradjon a 2020-as Eb-részvételért. A szigetországi csapat szövetségi kapitánya, Ryan Giggs a pontszerzés fontossága mellett a mérkőzés előtt arról is beszélt, hogy reméli Gareth Bale Magyarország ellen betalál. Nos, nem így lett. 

A Magyarország-Wales találkozó nagyban hasonlított arra, amit a nézők a horvátok elleni győzelem alkalmával tapasztalhattak. A magyar csapat a saját térfelére visszazárva, a középső területeket védve futballozott. Ennek főképp az volt az oka, mert Walesnek több olyan játékosa is van, aki hatékonyan és gyorsan támadja az üres területeket. Márpedig azt nem engedhette meg a Rossi irányította válogatott, hogy lehetőséget és teret adjon ellenfelének. 

Az első játékrészben hajszálnyival többet birtokolta a magyar csapat a labdát, többet passzolt, s, ami fontosabb, a támadózónában jobb kombinációkat bemutatva, több helyzetet kialakítva futballozott. Az első félidő legnagyobb lehetősége egy olyan Dzsudzsák-Szalai összejátékból alakult ki, mint amilyenből Horvátország ellen gól született, a különbség most annyi volt, hogy Filip Holander egy lépéssel lemaradt a Hoffenheim támadójának középre tett labdájáról.

Az első negyvenöt percet követően Wales ugyan két kaput eltaláló lövést fel tudott mutatni (míg a magyar csapat nullát), ugyanakkor az jól látható volt, Ryan Giggs játékosai nehézkezesen találnak üres, megjátszható területeket ellenfelük mögött. Egyúttal inkább a biztonsági játékra törekszenek.

A második játékrészben fordult a helyzet. Több walesi helyzet, több mélységi beindulás, mégis magyar gól. Míg az egyik oldalon Gareth Bale Gulácsival szemben kettétörte a labdát, addig a hazai oldalon jött a nyerőember, Pátkai Máté. Korhut Mihály beadását követően Szalai Ádám harcolt meg két emberrel, majd jött a horvát meccset eldöntő Pátkai, és a lecsorgó labdát a 80. percben egy walesi kéz segítségével a kapuba lőtte.

Ezután Wales folyamatosan ívelgette a labdát a magyar kapu elé, de mindig akadt egy-egy hazai játékos, aki tudott tisztázni, vagy épp Gulácsi állt jó helyen. 

A vége tehát Magyarország-Wales 1:0. A 2018-as vb-ezüstérmes horvát válogatott után a magyar csapat 2016-os Eb elődöntősét, Walest is legyőzte, így csoportelsőként várhatja az őszi folytatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás