promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Távozik a Real Madrid egyik legfontosabb láncszeme
Borítókép:  FRANCK FIFE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid erőnléti edzője, Antonio Pintus elhagyja a klubot és az Interhez igazol. A szakembernek komoly érdemei voltak a Real Madrid három Bajnokok Ligája elsőség elérésében.

Az átigazolási időszakok alkalmával szinte minden szem a játékosokra összpontosít. Kit, mikor és kivel hoznak szóba, egyáltalán mennyi alapja van a pletykáknak. Egy futballistaközpontú világban annak a hírnek önmagában, hogy távozik a Real Madrid erőnléti edzője, nem sok jelentősége van.

Ugyanakkor fontos megérteni az, hogy Antonio Pintus az Internazionale csapatánál folytatja, hírértékkel bír. Az olasz szakember legalább olyan fontos lánccszeme volt a madridi klub három Bajnokok Ligája-győzelmének, mint maguk a játékosok. Amikor 2016 júliusában az klub leigazolta Pintust az ESPN a következőket írta:

„az erőnléti edző a Real Madrid talán egyik legfontosabb igazolása”.

A jelenleg 56 éves Pintus tudása sokrétű: a futballból, a dzsúdóból és az atlétikából táplálkozik. Nagyban neki köszönhető, hogy a Real Madrid a BL kiesési szakaszaiban fizikálisan és mentálisan is ellenfelei fölé tudott nőni.

Három éves madridi pályafutása a Marca szerint azért ért véget, mert megromlott a kapcsolata a csapat vezetőedzőjével, Zinedine Zidane-nal. Az erőnléti edző ugyanis Zinedine Zidane lemondásakor nem tartott a franciával, inkább úgy döntött, tovább dolgozik a klubnál. Most, hogy Zidane visszatért, az olasz szakember inkább úgy döntött, Madridból Milánóba teszi át székhelyét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás