promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Giggs: Bale remélhetőleg Magyarország ellen tartogatta magát
Borítókép:  MI NEWS / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott Walest fogadja a Groupama Arénában. Az ellenfél szövetségi kapitánya, Ryan Giggs elmondta, hogy muszáj pontot szereznie csapatának, egyúttal kitért vilásztárjára, Gareth Bale-re is. 

A magyar labdarúgó válogatott Azerbajdzsánban aratott 3-1-s győzelmével nemcsak értékes három pontot szerzett, de egyben csoporja első helyére állt. Az idegenbeli mérkőzés után Marco Rossi Wales csapatát fogadja, s mivel a horvát válogatott kedden nem lép pályára, így az első hely megtartásához egy döntetlen is elég a magyar csapatnak.

Azonban, ha Wales is szeretne ott lenni a 2020-as Európa-bajnokságon, akkor minimum egy, de inkább három pontra van szüksége. A csoport erőviszonyával kapcsolatban Chris Gunter, a Reading védője elmondta, azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz „második esély”, ha egy csapat lépéshátrányba kerül.

A wales-i szövetségi kapitány, Ryan Giggs is a pontszerzés fontosságáról nyilatkozott. Mint a magyar válogatottról elmondta, minőségi ellenfél, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa.

„Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk”

– tette hozzá.

Egyúttal kitért a csapat sztárjára, Gareth Bale-re, arra a játékosra, akinek értéke (70 millió euró). Egymaga majdnem akkora érték, mint a teljes magyar válogatott (71,35 millió euró).

„Elégedett voltam a Horvátország ellen mutatott játékával. Bale a horvát meccs előtt hat hétig nem játszott, ami számomra érthetetlen. Még fel kell vennie a ritmust, hiszen több mint egy hónapja nem lépett pályára. Remélhetőleg Magyarország ellen tartogatta magát”

– mondta Giggs játékosáról.

Magyar oldalon akadnak problémák. A szövetségi kapitány, Marco Rossi nem ülhet le a kispadra, mivel Azerbajdzsánban elküldték a kispadról.

„Nagyon felzaklattak a történtek, súlyos bírói hiba történt, csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. Két figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie a kiállítást, de a bíró ezúttal ezt átugrotta, s rögtön elküldött. Nem volt összetűzésem senkivel a mérkőzést vezetők közül, ezért úgy érzem, hogy súlyos szakmai hiba történt”

– fogalmazott az olasz szakember, egyúttal kitért arra, hogy Bese Barnabásra, Kádár Tamásra és Zsótér Donátra továbbra sem számíthat.

Wales játékáról elmondta, négy-öt mérkőzésüket is kielemezték, szerinte nincs sok gyenge pontjuk, erősségüknek tartja ugyanakkor azt, hogy az előreívelésekből gyorsan alakítanak ki veszélyes helyzeteket, a játékosok gyorsak, jó az állóképességük. Külön kiemelte David Brooksot és a Manchester Unitedhez szerződő Daniel Jamest, utóbbi szerinte úgy gyorsul, mint Usain Bolt.

„Ha szabad teret engedünk nekik, akkor nagyon megjárhatjuk, ezt kell elkerülnünk”

– vázolta a várható taktikát az olasz mester.

A vendégek legnagyobb sztárjáról, a Real Madridban játszó Gareth Bale-ről úgy fogalmazott: az ilyen típusú játékokkal kapcsolatban soha nem lehet megnyugodni, még ha nem is nyújtanak jó teljesítményt, 30 másodperc alatt el tudnak dönteni egy meccset.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás