promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar amatőrök már legyőzték az egyik walesi válogatottat
Borítókép:  Walesi drukkerek a 2016-os Eb-n (AFP/Geoffroy van der Hasselt)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A budapesti harmadosztályban szereplő BAK, vagyis a Budapesti Atlétikai Klub vasárnap összehozott egy futball mérkőzést az Eb-selejtezőre Budapestre érkező Wales szurkolói válogatottjával. Az első meccset a magyarok nyerték, este jöhet a tétmérkőzés a Groupamában.

A magyar labdarúgó válogatott a szombati, Azerbajdzsán felett aratott győzelmét nem ünnepelheti agyon, kedden este már Wales-szel csap össze a Groupama Arénában 20.45-től Eb-selejtezőn. A walesieket brit hagyományok szerint rengeteg vendégszurkoló kísérte el a mérkőzésre, akik maguk is szeretnek futballozni. Rendre próbálnak is szervezni meccseket az aktuális ellenfél országának egy csapata ellen. Vasárnap délután a Budapesti Atlétikai Klub BLASZ III-as amatőrjeivel játszottak egy barátságos mérkőzést a SZAC-pályán Budapesten. Az eseményről még az MTI is beszámolt, a találkozó megszervezésében a brit nagykövetség segédkezett.

Havasi kollégánk is jelen volt a meccsen, sőt játszott is. Elmondása szerint a walesiek, nem voltak túl ügyesek, viszont rendkívül lelkesen futballoztak, sok játékossal érkeztek, folyamatosan tudtak cserélni.

Idősek, fiatalok váltották egymást, volt, aki sportcipőben, más napszemüvegben futkározott. A vendégek 0-4 után sem adták fel, a végén vízilabda eredmény született: 8-5-re győzött a BAK.

A BAK-ról korábban a június 14-én, pénteken kezdődő Egri Erbstein torna kapcsán írtunk. A klubnak játékosa volt Egri Erbstein Ernő, aki háromszor is bajnok lett a 40-es évek végén a Grande Torinónak nevezett olasz csapattal. Az amatőr kupán a BAK mellett más, nagy múltra visszatekintő amatőr csapatok, a Corinthian-Casuals FC, a Testvériség és a BEAC vesz részt.

A BAK a torna hírével felkerült az AS Roma Twitter-oldalára.

Ezt megelőzően a Duran Duran egyik dalát választotta himnuszául a csapat, melyet a világhírű együttes Facebook-oldalán reklámozott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás