promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan Nadal 12. Roland Garros győzelme
Borítókép:  Thomas SAMSON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jól kezdett Thiem, de a spanyolt ismételten nem lehetett megfogni.

Rafa eddig is a salak királya volt, de most ismét történelmet írt, mivel Dominic Thiemet 3-1-re legyőzve innentől már 12. Roland Garrosát nyerte meg. Érdekesség, hogy a másik két riválisa, Djokovic és Federer ezen a borításos a leggyengébb, mivel csak egyszer tudták megnyerni a francia nemzetközi teniszbajnokságot. Talán még a szerbnek lehet majd még esélye.

A 25 éves Thiem fáradtabban érkezett a fináléra, mivel az eső miatt csak szombaton fejezte be maratoni, ötszettes elődöntőjét a világelső Novak Djokovic ellen. Első GS-serlegének megszerzésében az is sarkallhatta, hogy 2016 óta ő győzte le a legtöbbször - négyszer - Nadalt salakon. Sikere esetén ő lehetett volna az osztrákok második Grand Slam-győztese Thomas Muster 1995-ös párizsi diadala után.

Végül Rafael Nadal négy játszmában (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) legyőzte az osztrákot, aki így csak egyetlen szettet tudott elcsenni a spanyoltól a döntőben.

A hétfő óta 33 éves Nadal karrierje 82. trófeája mellé 2,3 millió eurót (736 millió forint) kapott, immár 18-szoros Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, és csak kettővel marad el a rekorder Roger Federertől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás