promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eden Hazard a Real Madridba igazolt
Borítókép:  Eden Hazard még a Chelsea mezében. Forrás: AFP/Ozan Kose
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Péntek hivatalossá vált az a pletyka, ami már hetek óta kering a futball világában.

A Real Madrid pénteken késő este jelentette be, hogy leigazolta a Chelsea belga válogatott játékosát, Eden Hazard-ot. A madridi közlemény szerint a belga klasszis 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

A királyi gárda tájékoztatása szerint a játékost június 13-án fogják bemutatni, miután a támadó középpályás átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

Természetesen az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra, de a Sky Sports úgy értesült, hogy a madridiak 88 millió fontot, megközelítőleg 100 millió eurót utalnak át a londoni csapatnak, ami bizonyos feltételek teljesülése esetén tovább emelkedhet, így a végleges ár elérheti a 130 millió fontot.

Eden Hazard már a Chelsea Európa Liga-győzelmét hozó mérkőzés után arra utalt, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a kékek mezében.

Hazard 2012-ben, a Lille-től igazolt a Chelsea-hez, amellyel kétszer angol bajnok, egy-egy alkalommal pedig Ligakupa- és FA Kupa-győztes lett. A hét év alatt 352 tétmérkőzésen 110 gólt szerzett: előbbi számmal a 23. helyen áll a klub örökrangsorában, utóbbival kilencedik. A most lezárult szezonban 16 gólt szerzett és 15-öt előkészített a Premier League-ben, a csapat pedig a harmadik helyen végzett a tabellán.

A Chelsea hivatalos oldala a klub történetének egyik legnagyszerűbb futballistájaként említi meg a belgát, akit összesen négyszer választottak meg az idény legjobbjának a londoni alakulatnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás