promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cristiano Ronaldo mesterhármasa NL-döntőt ért Portugáliának
Borítókép:  Cristiano Ronaldo gólöröme. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világklasszis labdarúgó mesteri gólokkal oktatta Svájcot a Nemzetek Ligájának-elődöntőjében.

Szerda délután arról számoltunk be, hogy váratlan dolog történt Cristiano Ronaldo nemi erőszak-ügyében. A portugál sztár elleni vádakat szinte „fű alatt” visszavonták.

A Juventus játékosa késő este pedig pályára is lépett a Nemzetek Ligája-elődöntőjében Svájc ellen. Mi az, hogy pályára lépett? Parádésan játszott. Épp eltelt a félidő fele, amikor 25 méterről bevarrt egy szabadrúgást. Ez volt Ronaldo első gólja a nemzeti csapatban azóta, hogy a Marokkó elleni vb-csoportmérkőzésen (2018. június 20.) betalált, amivel akkor megdöntötte Puskás Ferenc európai válogatott gólcsúcsát. Ezzel már 86 találatnál járt nemzeti mezben.

A második félidő elején NHL-es jeleneteknek lehettünk szemtanúi. Egy előreívelés után Nélson Semedo és Steven Zuber harcolt a labdáért, a svájci elesett a portugál védő szorításában. A játékvezető nem ítélt semmit, de kiírták, hogy a VAR nézi az esetet. Eközben megindult a portugál kontra, és Bernardo Silva-t szabálytalanul állították meg a svájci tizenhatoson belül, és a spori büntetőt ítélt. Portugál örömünnep, de eközben a VAR jelzett, és Felix Brych játékvezető megnézte a portugál tizenhatoson belül történt esetet: ennek következtében annulálta a hazai büntetőt, és Svájc rúghatott tizenegyest. Természetesen – nagy portugál reklamálások közepette – sikerült is az egyenlítés.

Az idő előrehaladtával mindkét csapatnak voltak lehetőségei, ám a rendes játékidő utolsó két percében jött Ronaldo, és két góljával döntőbe lőtte csapatát.

Csütörtök este derül ki, hogy ki lesz az ellenfél: Hollandia és Anglia küzd meg majd egymással. A szigetországi szurkolók meg is érkeztek Lisszabonba, és ha már ott voltak, akkor fogócskába kezdtek a rendőrökkel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás