promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat Cristiano Ronaldo nemi erőszak-ügyében
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy amerikai hölgy 2018 őszén szexuális erőszakkal vádolta meg a világklasszis portugál labdarúgót.

2018 októberének elején az állítólagosan megerőszakolt hölgy ügyvédei közölték a pontos vádakat, mellyel a labdarúgót illették. A lista hosszú:

érzelmi és egyéb kényszerítés, csalás, visszaélés, zsarolás, rágalmazás.

Az akkor 34 éves, egykori modell Kathryn Mayorga a Der Spiegel német lapnak azt állította, hogy 2009-ben, egy Las Vegas-i szállodában megerőszakolta Ronaldo, és ő büntetőfeljelentést tett a focista ellen a fenti vádak alapján. Ronaldo pont azon a nyáron igazolt a Manchester Unitedből a Real Madridba, ekkor már világsztár volt.

Cristiano Ronaldo akkor az Instagramon annyit mondott egy videóban az ügy kapcsán, hogy az egész álhír, a nő állításai arra jók, hogy pénzt próbáljanak kicsalni tőle. Ügyvédje úgy vélte, hogy az állítások hamisak, és súlyosan sértik ügyfele személyes jogait.

A Las Vegas-i rendőrség akkor annyit közölt, hogy újranyitják a feltételezett szexuális erőszak aktáját, melyet 2009. június 13-án indítottak. Az áldozat akkor nem nevezte meg erőszaktevőjét, és nem adott személyleírást arról, aki állítása szerint megerőszakolta. Egyedül az orvosi vizsgálat zajlott le.

A hölgy azt állította, hogy az eset után Ronaldo ügyvédei egy szerződést írattak alá vele, melyben vállalta, hogy 375 ezer dollárért cserébe hallgat a történtekről.

A Bloomberg azonban úgy most úgy értesült, hogy a Juventus labdarúgója ellen indított eljárásnak hirtelen vége szakadt. Értesüléseik szerint májusban egy Nevada-i bíróságon visszavonták a Ronaldo elleni keresetet. Az természetesen nem derült ki még, hogy a vádló peren kívül megegyezett-e Ronaldóval.

A hír nem csak a labdarúgónak, hanem a Juventusnak is jól jött, hiszen eddig a pillanatig úgy volt, hogy az olasz bajnokcsapat pont csatára miatt nem vesz részt a szokásos International Champions Cup nevezetű felkészülési tornán az USA-ban, mert attól féltek, hogy az amerikai rendőrök letartóztatnák Ronaldót. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy lesz-e Juventus-turné az Amerikai Egyesült Államokban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás