promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Címerügy: az újpesti ultrák tárgyalást követelnek az UTE-től
Borítókép:  Facebook/Viola Fidelity
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Újpest szurkolói nem fogadják el a Kúria múlt heti döntését, mely alapján a futballklub az új címert használhatja. Drapérián üzentek az UTE-nak, hogy lépjen, az anyaegyesület pedig válaszolt.

Az újpesti drukkerek és az UTE nem nyugszik bele, a Kúria múlt héten hozott döntésébe címerügyben. Bár másodfokon a bíróság az eredeti címer visszaállításáról rendelkezett, a legfelső bírói fórum felülbírálta a határozatot, mondván, az Újpest FC nem sértett személyiségi jogot, amikor megváltoztatta a jelképet. A cégbíróságon korábban ugyancsak született már egy döntés, mely jogerős, s ez alapján a futball klubnak vissza kellene állítania az eredeti címert. 

Az újpesti ultrák kifeszítettek a labdarúgó-csapat klubháza elé egy drapériát, melyen azt követelik, hogy Őze István, az UTE klubigazgatója kezdjen tárgyalásokba Roderick Duchatelet-lel. Erre válaszolt vasárnap az Újpesti Torna Egylet egy Facebook-bejegyzéssel.

Mivel az UTE által kezdeményezett személyiségi jogi per nem ért célt, a klub most várja a szakmailag alátámasztott javaslatokat, hogyan lehet a jog erejével kikényszeríteni a címer visszaállítását.

Az UTE múlt heti éves közgyűlésén egyértelművé tette, hogy nem fogadja el a Kúria döntését, és felszólítja az Újpest FC-t, hogy térjen vissza az eredeti címer használatához.

Korábbi cikkeinket a címerügyben itt olvashatjátok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás