Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elbukta a kézilabda BL-döntőt a Vardar ellen a Veszprém

Elbukta a kézilabda BL-döntőt a Vardar ellen a Veszprém

Sport & Szabadidő

Elbukta a kézilabda BL-döntőt a Vardar ellen a Veszprém

Sport & Szabadidő

MTI 19:52

A Veszprém volt az esélyesebb, de az első félidő rosszul sikerült, utána már kevés volt a véghajrá. Negyedik döntő, negyedik ezüst.

A Veszprém 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjában, a kölni négyes döntő második játéknapján. A bronzérmet ebben az évben a Barcelona hozta el.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Vardar brazil beállója, Rogério Ferreira Moraes, illetve a Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé volt egyformán hat góllal.

A magyar csapat 2002, 2015 és 2016 után a negyedik BL-döntőjét játszotta, és negyedszer is ezüstérmet szerzett. A Vardarnak ez volt a második fináléja, és a francia Paris Saint-Germain két évvel ezelőtti legyőzése után ismét nyert.

Ez volt a hatodik magyar érdekeltségű döntő a férfi BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. Az eddigi egyetlen siker a Budapesti Honvéd nevéhez fűződik, amely 1982-ben kettős győzelemmel bizonyult jobbnak a svájci St. Gallen csapatánál.

Borítókép: INA FASSBENDER / AFP