promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Veszprém visszavágott a 2016-os drámai BL-döntőért
Borítókép:  A mezőny két legjobbja Petar Nenadic és Sterbik Árpád volt a Veszprém kézilabdacsapatának BL-elődöntőjében (AFP/Ina Fassbender)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Három kulcsembert elveszítve megint BL-döntős lett Kölnben a Veszprém. Egyben visszavágott a Kielcének a három évvel ezelőtt kilenc gólos előnyről ebukott fináléért is a kézilabdaklubok legrangosabb eseményén. 

20 perc után drámai fordulatot vett a Veszprém szempontjából a Kielce elleni elődöntő a kézilabda-BL kölni négyes döntőjében. Strebik Árpád, a mezőny addigi legjobbja, úgy tűnt, súlyos bokasérülést szenvedett, amikor Mamic ráugrott ziccerben, és elvitte a jobb lábát. Addig a Veszprém irányította a játékot, 4-0-ás kezdés után folyamatosan vezetett, igaz, a lengyel csapat már feljövőben volt.

Az első öt percben képtelen volt betalálni Strebiknek, de akkor Dujsebajev fia, Duishebaev révén egyre jobban beindult. 

A balkezes átlövő cseleivel és áltövéseivel szemben tehetetlen volt a Veszprém védelme, 10-8-ra még ugyan a dunántúli együttes vezett, de innentől zsinórban öt gólt kapott, és annak is örülhetett, hogy végül 13-13-ra kihozta a félidőt a hatalmas csatában. Mikler Roland a félidő hajrájában kezdett egyre jobban védeni, igazán bemelegedni, miután váratlan be kellett állnia. Az egész eddigi szezon alapján ő a Veszprém legnagyobb hőse, viszont a korábbi négyes döntőkről (2015, 2016, 2017) kevés volt a jó emléke a Veszprémmel.

A klub ötödször szerepel a kölni Final Fourban

(már 2014-ben is ott volt, még Fazekas Nándorral), amelyet 2010-ben rendeztek meg először. Kétszer szerepelt a döntőben is, mindkettőt elbukta eddig, 2016-ban emlékezetes módon 9 gólos második félidei előnyről veszített a Kielce ellen. 

A mostani elődöntő szünetére egyértelmű lett, a kapusok mellett a Veszprém irányítóinak kezében van a kulcs, Lékai Máténak és Mahénak nem igazán ment az első félidőben,

de ott volt még a padon Petar Nenadic. És be is jött. Ez pedig nagyon bejött.

Bár 40 perc után megint elveszített egy kulcsembert a Veszprém, Blagotinsek ugyanis a védelem oszlopaként piros lapot kapott, de négy góllal megtudott lépni utána a csapata úgy, hogy háromszor is üres kapus gólt ért el. Kettő ebből Nenadicé volt, aki a hajrához érve legyűgöző átlövésekkel demoralizálta az ellenfelet.

Nagy László a válla miatt nem tudott visszajönni, de a társak megoldották a helyzetet. 

Mindkét tréner érdekeset húzott közben, Davis és a Veszprém két irányítóval (Nenadic és Lékai), Kielce két balkezes átlövővel játszott. Mindkét húzás bejött, Lékai feljavult Nenadic mellé, a hatalmas gólpárbajban viszont csak átmenetileg tudta újra szorossá tenni a meccset Dujsebajevék csapata. Végül 33-30-ra győzött a Veszprém és újra BL-döntős. 

„Emberfeletti, amit ez a srác csinált" – mondta Nagy László Nenadicról a Sport1-en. 

A finálét vasárnap 18 órától tartják. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás