promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány: 58 percig tartott az afrikai Bajnokok Ligája-döntő - videó
Borítókép:  AFP/Fethi Belaid
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Espérance Tunis-Wydad Casablanca afrikai Bajnokok Ligája-döntő visszavágója botrányos körülmények között, idő előtt ért véget egy meg nem adott gól miatt. A videóbíró nem működött, s mivel a markkói csapat játékosai nem nyugodtak bele a döntésbe, hosszas vita után a játékvezető lefújta a meccset. Videó!

Sorozatban másodszor is megnyerte az afrikai Bajnokok Ligáját a tunéziai Espérance Tunis szombatra virradóra. De, milyen mérkőzésen! A Wydad Casablanca elleni finálé visszavágóján egy szép góllal 1-0-ra vezettek a tunéziaiak, ám az 58. percben, a ködös stadionban a játékvezető vélt lesállás miatt nem adott meg egy gólt, ami valójában szabályos volt. Ki is tört a botrány.

A játékvezetőnek lett volna lehetősége a VAR, vagyis a videóbíró segítségét kérni, ám ez mégsem volt lehetséges, ugyanis a rendszer technikai gondok miatt nem állt rendelkezésre. A televíziónézők számára a visszajátszás tökéletesen megmutatta, hogy a gól nem lesről született, ám a játékvezető ezt nem láthatta.

A casablancai játékosok és vezetők őrjöngve kérték számon a sporit, aki nem engedett. A helyzet a Mesebeli Afrika Facebook-oldal tudósítása szerint odáig fajult, hogy az afrikai szövetség, a CAF elnöke, a madagaszkári Ahmad Ahmad is lement a pályára a tuniszi El Menzah Stadion VIP-páholyából, de ő sem tudott igazságot tenni.

Kisebb csetepaté is kialakult a pályán: 

Mintegy másfél órás huza-vona után, mivel a játékvezető nem tudta lecsillapítani a kedélyeket, és tovább vezetni a meccset, lefújta a találkozót. Ezzel a Tunis nyerte a Bajnokok Ligáját, egy olyan mérkőzésen, melyen csupán 58 percig kellett futballozni.

A casablancaiak iszonyatosan dühösek lehetnek. Már az 1-1-re végződött odavágón is elvettek tőlük egy gólt kezezésre hivatkozva (a VAR alapján), a túloldalon viszont egy másik kezezésért nem kaptak büntetőt. Az Espérance tavaly is egy tévesen érvénytelenített góllal jutott tovább a Bajnokok Ligája-elődöntőből, úgyhogy nehezen fogják lemosni magukról, hogy ők az afrikai szövetség kedvezményezett csapata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás