Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Harci gépek kísérték haza a világbajnok fiúkat

Harci gépek kísérték haza a világbajnok fiúkat

Sport & Szabadidő

Harci gépek kísérték haza a világbajnok fiúkat

Sport & Szabadidő

Promotions 12:00

A Helsinkibe hazatérő világbajnok finn hoki válogatott repülőgépe mellett egyszer csak megjelent a díszkíséret két harci repülő formájában. Videó!

A finn férfi jégkorong válogatott a negyeddöntőben a remeklő svédeket, majd a torna egyik favoritjának tartott oroszokat két vállra fektetve jutott be a világbajnokság döntőjébe. Ott pedig 1-0-s hátrányból 3-1-re győzött a sportág legnagyobbjai, a kanadaiak ellen.

Nem csoda, hogy a hazatérő csapatot, becenevükön, az Oroszlánokat (Leijonat) fantasztikus fogadtatásban részesítették. Az AY 7512-es járatszámú Airbus A320-assal haladtak a végcél, Helsinki felé, amikor a finn légierő egyik harci repülője csatlakozott hozzájuk.

Díszkísérettel szálltak tehát le a főváros repterén, ahol folytatódott az ünneplés.

A finn jégkorong válogatott 1995 és 2011 után harmadszor nyert újra világbajnoki címet. Örülhetnek az északiak, ezüstből volt már nekik elég, szám szerint nyolc.

Ide kapcsolodó hír, hogy kiderült, a finn újságírók körében létezik valódi önreflexió és önkritika. Filip Saxén újságíró a vb előtt azt írta, hogy a finn csapat legfeljebb a negyeddöntőkig fogja magát nagy nehezen elverekedni. A döntőt követően fogta az erről szóló cikkét, és elfogyasztotta. 

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria