promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába Messi rekordja a Király Kupa döntőjében
Borítókép:  AFP/Jose Jordan
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona nem tudott duplázni a szezonban: a Király Kupa döntőjében a Valencia járt túl az eszén, így marad a bajnoki cím egyetlen idei trófeaként. Lionel Messi az első játékos, aki hat különböző fináléban is be tudott találni. Nézzük a kupadöntő számait!

A Barcelonának május elején még akár egy triplázás is kinézett, végül „csak” a bajnoki címet sikerült behúznia a katalánoknak. Azok után, hogy a Bajnokok Ligája-elődöntőben 3-0-s előnyről kiestek Liverpoolban, szombat éjjel a Spanyol Kupa-döntőjében is alulmaradtak.

Az a Valencia volt az ellenfél, amely a 2000-es évek elején a világ egyik legjobb klubcsapatának számított (egyhuzamban két vesztes BL-döntőt is játsztott), viszont 2008 óta nem nyert trófeát Garcia Marcelino csapata.

Két csatára, Rodrigo és Gameiro góljaival bő fél óra elteltével 2-0-ra vezetett a Valencia, mely előre tudta, hogy a kontrákból lesz legnagyobb esélye a katalánok ellen, s véghez is vitte a tervét. A Barca 1952 óta nem kapott két gólt egy félidő alatt a kupadöntőben - akkor is a Valencia volt az ellenfél.  

A Barca-védelem tompa volt, Rodrigo egy rossz felszabadítás után már az ötödik percben gólt lőhetett volna, ha Pique nem ment a gólvonalról.

A Barca 26 kapura lövéssel próbálkozott ebből tizenhármat tudtak blokkolni a Valencia-védők, miközben Ernesto Valverde csapata 77-23 arányban birtokolta a labdát. Hiába borult fel a pálya, Messi kapufája és szépítő gólja kevés volt. A Valencia 2-1-re nyert, nyolcadik Király Kupája ez.

A Valencia a második spanyol csapat, mely kupát tudott nyerni 100. születésnapját ünnepelve az Espanyol után (2000). Marcelino Garcia, a Valencia mestere 21. Barca-elleni mérkőzésén első győzelmét aratta a katalánok ellen. Messi az első játékos, aki a Király Kupa hat különböző döntőjében is be tudott találni. Hétszer köszönt be.  

Messi még soha nem kapott ki a kupában a Valencia ellen, ez az első alkalom. A Barca spanyol rekordot döntött, hisz egyhuzamban hatodszor jutott be a fináléba, ilyet Spanyolországban még egy csapat sem csinált. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás